Η ημιμάθεια Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει συνεχώς την Ελλάδα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Το γνωμικό που μαθαίναμε στο σχολείο «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας», το θυμάστε ; Τώρα το βλέπετε να εφαρμόζεται σε Υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την ημιμάθειά τους την πληρώνει η Ελλάδα.

Πριν λίγες μέρες στην Βέροια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς δήλωσε : «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε». Με απλά λόγια ο κ. Παππάς είπε ότι τα λόγια του τραγουδιού για την Μακεδονία «Μακεδονία ξακουστή», αναφέρονται όχι στην Ελληνική Μακεδονία, αλλά στο κράτος των Σκοπίων, γιατί αυτό όλος ο κόσμος ήξερε για Μακεδονία.

Άρα σύμφωνα με τον κ. Παππά και η Τουρκία είναι ξακουστή αφού την ξέρει όλος ο κόσμος. Φυσικά η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία είναι «ξακουστή» για τα εγκλήματά της. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Παππάς δεν γνωρίζει τι σημαίνουν οι λέξεις. Τα κράτος των Σκοπίων, όταν όλες οι χώρες πληροφορηθούν την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας που κάνει εδώ και 70 χρόνια, θα γίνει «ξακουστό» για τα ψέματά του.

Η Μακεδονία λέγεται ξακουστή, επειδή μαζί με τους άλλους Έλληνες, εμπόδισε τους Πέρσες να ξανασκλαβώσουν και να ξαναρημάξουν την Ελλάδα. Η Μακεδονία λέγεται ξακουστή επειδή μετέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης. Η Μακεδονία λέγεται ξακουστή επειδή σεβάστηκε την κουλτούρα και τον πολιτισμό των άλλων λαών κι έτσι για πρώτη φορά έδειξε στον κόσμο τι σημαίνει να μην είσαι εθνικιστής και ρατσιστής. Η Μακεδονία λέγεται ξακουστή επειδή μεγαλούργησε κι αυτή στον αγώνα του 1821 όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα. Η Μακεδονία λέγεται ξακουστή επειδή αγωνίστηκαν για την ελευθερία της αγνοί ήρωες, όπως ο Παύλος Μελάς.

Όταν γινόταν στην Βουλή η συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας, είχε δηλώσει : « Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική. Υπάρχουν και οι Μακεδονίες των άλλων.

Η ελληνική Μακεδονία έγινε ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία δεν είχε πλειοψηφία ελληνική μέχρι το 1912 – 1922. Έγινε ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές».

Το μπέρδεμα του κ. Φίλη είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Έλληνες. Μετά την νίκη του στον Γρανικό ποταμό (334 π.Χ.) ο Μέγας Αλέξανδρος έστειλε 300 χρυσελεφάντινες ασπίδες των Περσών στον Παρθενώνα με την επιγραφή : «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων…». Ας το δει ο κ. Φίλης ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ξεχωρίζει τους δικούς του Μακεδόνες, αλλά τους λέει όλους Έλληνες.

Ο καπετάν Κώττας που διακρίθηκε στον Μακεδονικό Αγώνα μαζί με τον Παύλο Μελά, τον Γκόνο Γιώτα και τους άλλους ήρωες δεν ήξερε καθόλου ελληνικά και μιλούσε μόνο σλάβικα. Όμως τα τελευταία του λόγια, πριν τον κρεμάσουν οι Τούρκοι το 1905, ήταν στα σλάβικα : «Να ζήσει η Ελλάδα». Ο κ. Φίλης δεν μπορεί να καταλάβει ότι καπετάν Κώττας, όπως και οι σλαβόφωνοι στην Μακεδονία που είχαν ελληνική συνείδηση, ήταν Έλληνες. Γι’ αυτό είπε ότι δεν ήταν πλειοψηφία στην Μακεδονία οι Έλληνες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει : «Οι Σκοπιανοί παραβιάζουν συχνά την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μόλις διαμαρτυρηθούμε συμμορφώνονται». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει : «Δεν λέμε ότι το ΝΑΤΟ έχει οδηγό τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά έτυχε η συμφωνία των Πρεσπών να συμφέρει και το ΝΑΤΟ και την Ελλάδα». Βλέπετε τι παραμύθια συνηθίσαμε να χάφτουμε; Καλά, δεν σκεφτόμαστε, αν η συμφωνία γινόταν και για το συμφέρον της Ελλάδας, θα τους ανεχόταν το ΝΑΤΟ να πετάνε πυροτεχνήματα για «Μακεδονική μειονότητα» ;

Τι έφταιξε η Ελληνική Μακεδονία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολεμάει τόσο; Μήπως στις εκλογές του 2015 δεν πήραν και στην Μακεδονία την πλειοψηφία στις ψήφους ; Μήπως και η Μακεδονία δεν πίστεψε στην υπόσχεση για «ελπίδα» του κ. Τσίπρα ; Μήπως και η Μακεδονία δεν τους υποδεχόταν με τιμές, πριν υπογράψουν την συμφωνία των Πρεσπών ; Γιατί τόση αχαριστία προς την Μακεδονία ;

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες. Μόνο αν σωθεί η Μακεδονία, θα σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα !

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η ημιμάθεια Υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει συνεχώς την Ελλάδα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.