Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης



Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Εκφράζω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς πατήρ Αθανάσιο Γιαννουσά για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Με τη βεβαιότητα ότι οι αρχές, το ήθος και οι αξίες που διέπουν τον π. Αθανάσιο θα επεκταθούν στο αρχιερατικό του έργο, εύχομαι ολόψυχα υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο ποιμαντικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θεόδωρος Καρυπίδης


Τα βαθύτατα συγχαρητήριά μου στον μέχρι πρότινος αρχιμανδρίτη της γειτονικής Μητροπόλεως Καστοριάς κ. κ. Αθανάσιο Γιαννουσα για την πανάξια εκλογή του ως Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης και τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για τη διακονία και το πνευματικό έργο που αναλαμβάνει.

Στέκομαι κι εγώ στο πλευρό του μαζί με όλους τους χριστιανούς της περιοχής και περιμένουμε να τον υποδεχθούμε εγκάρδια στον τόπο μας , ευχόμενοι η ευλογία του Χριστού να τον συντροφεύει, να τον καθοδηγεί και να τον εμπνέει πάντοτε.

Κάτανας Χάρης


Μήνυμα για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Γιαννουσά, στη θέση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Εκ μέρους του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί», εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Αθανάσιο Γιαννουσά, για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα, το γεγονός πως η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, περνάει στα χέρια ενός νέου ανθρώπου με πλούσιο βιογραφικό τόσο στην ποιμαντορική του διακονία όσο και στην επιστημονική του κατάρτιση.

Δεσμευόμαστε ότι, μαζί με το ποίμνιο και το λαό της περιοχής θα συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς, ώστε να σηματοδοτήσουμε μαζί με τον νέο μας Μητροπολίτη μια εποχή πνευματικότητας, ενότητας και συνεργασίας, συνεχίζοντας το έργο του αοίδιμου Μητροπολίτη Παύλου.

Σας αναμένουμε στην έδρα της Μητρόπολης, Σιάτιστα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων σας.

ΑΞΙΟΣ!
Λάζαρος Γκερεχτές
Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου


Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος στέλνει τις θερμότερες ευχές του στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αθανάσιο Γιαννουσά και του εύχεται καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων ποιμαντορικών του καθηκόντων.

Με την ταπεινότητα, την αγάπη και τα φιλάνθρωπα αισθήματα που τον χαρακτηρίζουν, είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο νέος μας Ποιμενάρχης θα είναι ΑΞΙΟΣ συνεχιστής του έργου του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου, ο οποίος επί πολλά έτη διαποίμανε την Μητρόπολη μας.

Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στο θεάρεστο και δύσκολο έργο του και δηλώνω αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια θα προσφέρει καλύτερες μέρες για όλους μας.

ΑΞΙΟΣ !


Πανοσολογιότατε Αρχιμανδρίτα Αθανάσιε,

Ευλογείτε.

Συμμετέχοντας ταπεινά στην αγωνία του ποιμνίου για την ανταπόκριση της Εκκλησίας έπειτα από την εκδημία του μακαριστού Παύλου, προσφιλεστάτου και αειμνήστου Ποιμενάρχου και Γέροντα, επληροφορήθην με ιδιαίτερη χαρά την εκλογή σας από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για την πλήρωση της χειρευούσης Μητροπόλεως, επαρχία που κανονικώς διοικείται επιτροπικώς από την Εκκλησία της Ελλάδος, παραλαμβάνοντας από τον ορισμένος τοποτηρητή Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Σας εύχομαι ολόψυχα από Θεού ενίσχυση και δύναμη προς τέλεση των υψηλών σας καθηκόντων ως επικεφαλής και οδηγός της εκκλησίας και εν Χριστώ κοινωνίας στην Μητρόπολη που κληθήκατε να διαποιμάνετε.

Ο Καστορίας Σεραφείμ παραδίδει έναν εγνωσμένης παιδείας, πιστό και δραστήριο, στρατιώτη του Κυρίου στην υπηρεσία της μητροπόλεως του ποιμνίου, άξιο και ικανό στα απαιτητικά καθήκοντα της ιεροσύνης. Στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ακριτική και ιστορική Μητρόπολη της Μακεδονίας μας, θα διακονήσετε ως Ιεράρχης, συνεχίζοντας έναν βίο ορθό και υποδειγματικό· γνωρίζετε τον λαό, τις ανάγκες του, τις ανησυχίες του και πράττετε τα δέοντα επ’ ωφελεία του ποιμνίου.

Ευρισκόμεθα όλοι δίπλα σας ως συμπαραστάτες και αρωγοί.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση, την δεξιά σας ασπάζομαι.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός,
Ευρωβουλευτής
Επικεφαλής Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (“ΠΑΤ.ΡΙ.Ε”)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.