Πλούσιο το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Μαρτίου – Μαΐου 2019 του Δήμου Κοζάνης – Δείτε αναλυτικά



Οι άνθρωποι της Κοζάνης είναι δημιουργικοί. Δημιουργικοί με την Αποκριά τους. Δημιουργικοί με την μουσική κάθε είδους. Δημιουργικοί με τις εικαστικές εκφράσεις τους. Δημιουργικοί με το θέατρο και τις παραστατικές τους τέχνες. Δημιουργικοί με τα γράμματά τους και με κάθε παλιά ή νέα, λόγια ή δημώδη, κοσμική ή θρησκευτική, παραδοσιακή ή σύγχρονη μορφή ζωντανής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου για την Άνοιξη του 2019, δεν μπορεί λοιπόν παρά να είναι ένας καλός οιωνός, κυρίως επειδή κατασκευάστηκε από τις προτάσεις των ίδιων των ανθρώπων της περιο-χής.

Οι δομές πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς παρουσιάζουν ένα πολυσήμαντο ημερολόγιο σε παραστάσεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της ιστορίας μας αλλά και της σύγχρονης δημιουργίας.

Σύντομα ο Δήμος Κοζάνης θα λειτουργεί πλέον ένα Μουσείο στην Νέα Βιβλιοθήκη με έμφαση στην εξαίσια ιστορία του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, της οποίας σημαντικά κεφάλαια συνέθεσε η Σχολή της Κοζάνης. Το 2021 θα έχουμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε το πρωτοπόρο αυτό ίχνος στον μεγάλο εθνικό διάλογο. Έναν ιστορικά επετειακό εθνικό διάλογο που θα έχει, όπως φαίνεται, μεγάλη ανάγκη την συνδρομή μας.

Προς το παρόν, στο «εδώ και τώρα», κρατάμε ψηλά την ένταση της πολιτιστικής διαδικασίας, τον τρόπο και την διάθεση της συμμετοχής στις κοινές εκφράσεις, και την πεποίθηση πως καμία κοινωνία δεν ευη-μερεί αν δεν έχει κατά συνθήκη την πνευματική της ζωή στο επίκεντρο.

Παναγιώτης Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Δείτε εδώ αναλυτικά το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Μαρτίου – Μαΐου του Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.