Ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ Κοζάνης και του ΚΚΕ για τις δηλώσεις και την επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στην Πτολεμαΐδα

ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης: ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΧΗΜΙΚΑ & ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ «ΚΛΟΥΒΕΣ» ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρησιμοποιώντας» την εκδήλωση αποφοίτησης των σπουδαστών της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, η Υπουργός Προστασίας (!) του Πολίτη και αφού εκ των προτέρων είχε αναγγείλει -μέσω tweet- το τι θα επακολουθήσει κατά την παρουσία της στην περιοχή της Εορδαίας, προσήλθε με ασπίδα την υπέρμετρη αστυνόμευση και παραβρέθηκε πέραν της τελετής, ουσιαστικά για να δώσει -ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών- την απαιτούμενη κυβερνητική υποστήριξη στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο, τον «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θόδωρο Καρυπίδη.

Με την ευκαιρία της εν λόγω επίσκεψης, ως πολίτες μάθαμε ακόμη ότι για να έρθει κάποιο κυβερνητικό στέλεχος στην επαρχία, εν προκειμένω στην Πτολεμαΐδα και για την κα Όλγα Γεροβασίλη, μπορεί πλέον να κινείται και να αισθάνεται ασφαλής, μόνο όταν έχει τριγύρω την «προστασία» από 200 αστυνομικούς, με τα αντίστοιχα χημικά και τις παρατεταγμένες «κλούβες» λεωφορείων των ΜΑΤ!

Και όλα αυτά, όχι για να ασκηθούν τα υπουργικά καθήκοντα, αλλά για να προκαλέσει αφενός μεν το λαϊκό αίσθημα περί της προστασίας – ασφάλειας του πολίτη, αφετέρου δε να δημαγωγήσει για τα πολιτικά και εθνικά «κατορθώματα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πρόκλησης διχόνοιας της κοινωνίας στην πιο ευαίσθητη σήμερα γωνιά της Χώρας, τη Δυτική Μακεδονία.

Εξάλλου δεν ήταν καθόλου τυχαία και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, αλλά δυστυχώς αναπάντητη στην ουσία της από την Υπουργό, η ανακοίνωση – άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, η οποία στο όνομα της γενικότερης πίεσης που δέχεται ιδιαίτερα ο κλάδος τους πανταχόθεν, καθημερινά και σε όλο το εύρος της Μακεδονίας, μετά από την «εθνική υποχώρηση» που επήλθε μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης και ενόψει όλων των επερχόμενων εκλογών, καταγγέλλουμε αυτού του είδους τις κυβερνητικές πρακτικές καθεστωτικής νοοτροπίας και καλούμε τους πολίτες να διατηρούν ψύχραιμη στάση απέναντι στην αυταρχική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο επικοινωνιακό κλίμα φόβου και διχασμού που θα κλιμακώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές, έχοντας ως οδηγό τις ιδεοληψίες και τις γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιεί τα χρόνια αυτά, με την εξουσιαστική αντίληψη της «πρώτης φοράς αριστεράς»!

Λέμε ΟΧΙ στην κυβέρνηση (κουρελού πλέον) του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση του ψεύδους και της διαρκούς λιτότητας, που τώρα επιχειρεί και τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας!

Λέμε ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για την Ελλάδα που μας αξίζει. Γιατί μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε την Πατρίδα ΜΠΡΟΣΤΑ!

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχόλιο με αφορμή της δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή αποφοίτησης στην Σχολή Πυροσβεστών.

Η “αναβάθμιση” της πολιτικής προστασίας κατά τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στο λαό της Πτολεμαΐδας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Το κέντρο εκπαίδευσης σε θέματα πολιτικής προστασίας που σχεδιάζουν να δημιουργηθεί στην περιοχή της Πτολεμαΐδας η Κυβέρνηση, η περιφερειακή αρχή, και στηρίζουν και άλλες δυνάμεις, στόχο έχει την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για να στηρίξουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομιλών στα Δυτικά Βαλκάνια σε βάρος των λαών.

Η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο ΝΑΤΟ αξιοποιείται από τη μια για να διαμορφώνει το πλαίσιο για την ανάμειξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, των κρατών – μελών και άλλων «εταίρων», στο όνομα της διαχείρισης μιας κρίσης από φυσική καταστροφή, ή από κάποια «ασύμμετρη απειλή», που μπορεί βέβαια να ερμηνευτεί κατά το δοκούν.

Κι από την άλλη, δίνει το πρόσχημα για την ανάπτυξη καθαρά επιθετικής δράσης σε βάρος ανταγωνιστικών κέντρων, όπως δείχνει και η προϊστορία των ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε σενάρια Πολιτικής Προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα από το ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Δυτικής Μακεδονίας σε επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς προμηνύονται δυσάρεστες εξελίξεις ειδικά όταν αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό μιλάνε για την πολιτική προστασία, που ουκ ο ολίγες φορές συνδέθηκε και συνδέεται με την προετοιμασία των κρατικών δυνάμεων για την καταστολή του μαζικού εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το δίπολο που προσπαθεί να ενισχύσει η κ. Γεοβασιλή με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν είναι κάλπικο καθώς τόσο η δήθεν «πρόοδος» που υπερασπίζετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι σκοταδιστικές ακροδεξιές δυνάμεις, βρίσκονται από την ίδια όχθη, από την όχθη της προασπιστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, από την όχθη της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός, ένα δρόμο μπορεί και πρέπει να βαδίσει αυτό πλάι στο ΚΚΕ, ενισχύοντας στις επερχόμενες εκλογές παντού.

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.