Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Γκουντιού στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την επίσκεψή της στην Πτολεμαΐδα



Κυρία υπουργέ προστασίας του πολίτη,

κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία που μας προσφέρατε πλουσιοπάροχα, με τα ληγμένα χημικά, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών για την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας στις 20 Ιανουαρίου 2019.

Η φιλοξενία σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια και στην Μακεδονία, την οποία επισκέπτεστε, είναι ιερή . Η φιλοξενία ως ιερή υποχρέωση και όχι ως επιδερμική διαδικασία ή Savoir Vivre, είναι ελληνικό και όχι σλαβικό ή άλλου έθνους χαρακτηριστικό γνώρισμα. Και αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, το οποίο παραδέχεται και σέβεται η παγκόσμια κοινότητα, είναι ένα από εκείνα που πιστοποιούν ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική.

Σε όλη την Αρχαία Ελλάδα υπήρχε συγκεκριμένο τυπικό για τον τρόπο φιλοξενίας του ξένου και της συνοδείας του (παράσιτα), από τον ξενιστή (οικοδεσπότη), ως ιδιαίτερα σοβαρή και άκρως ιερή υποχρέωση, η οποία εξελισσόταν από την άφιξη έως την αναχώρηση του ξένου. Πρώτα υποδεχόταν και περιποιούνταν τον ξένο όσο και όπως μπορούσαν καλύτερα και έπειτα τον εξυπηρετούσαν σε ότι ζητούσε.

Τέλος, κατά την αναχώρησή του, του προσέφεραν δώρα επισφραγίζοντας τη φιλία τους η οποία ήταν σεβαστή ακόμη και από τους απογόνους τους.

Υπήρχε όμως και μια εξαίρεση. Ο μόνος λόγος για άρνηση της φιλοξενίας ήταν αν θεωρούνταν ο φιλοξενούμενος μιασμένος. Στην περίπτωση αυτή, έπρεπε να απομακρυνθεί από την πόλη ο άνθρωπος αυτός.

Μιασμένος είναι ο άνθρωπος αυτός που έχει το μίασμα, δηλαδή προκαλεί ηθική ή πνευματική μόλυνση (και ως δεύτερος ορισμός, αυτός που προκαλεί νόσους, επιδημίες ή φθορές).

Και εσείς κυρία υπουργέ, μετά την ψήφο σας κατά της Μακεδονίας εντάσσεστε, δυστυχώς, στην κατηγορία αυτή. Προκαλέσατε με την ψήφο σας ηθική και πνευματική μόλυνση στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στους Μακεδόνες και φθορά στην πατρίδα. Για το λόγο αυτό δεν δικαιούστε τη φιλοξενία από τους Μακεδόνες ως μιασμένη (σύμφωνα με τον πρώτο ορισμό). Αρκεστείτε λοιπόν, στην απλή συνοδεία των κολάκων και καιροσκόπων που θα σας ακολουθούν ως παράσιτα.

Κυρία υπουργέ,

το δικό σας και όποιο άλλο ψηφοδέλτιο περιέχει ονόματα που συμφωνούν με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας άμεσα ή έμμεσα, ελπίζω να φροντίσουν όλοι οι Έλληνες (πλην όσων επιθυμούν το ρόλο του παράσιτου) να «φιλοξενηθούν» στον σάκο της ανακύκλωσης και όχι στην κάλπη των επόμενων εκλογών όλων των βαθμίδων.

Υ.Γ. Εξαιρώ αυτούς που η υπηρεσιακή τους ιδιότητα δεν τους δίνει περιθώριο για άλλη στάση. Τιμώ ταυτόχρονα ιδιαιτέρως αυτούς που θα αποφύγουν να παραβρεθούν στην τελετή ενώ προσκλήθηκαν. Τιμώ περισσότερο ακόμη και τους απόφοιτους πυροσβέστες και τους εκπαιδευτές τους που αποφάσισαν να αναλώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας που τρώει όχι μόνο τα παιδιά της, αλλά πλέον και το ίδιο της το είναι.

Γκουντιός Β. Γιάννης

2 σχόλια στο άρθρο “Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Γκουντιού στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την επίσκεψή της στην Πτολεμαΐδα

  1. Θερμά συγχαρητήρια Εύστοχος Ο χαρακτηρισμός “μίασμα¨ καταπέλτης στο κεφαλάκι της κυρίας.

  2. Προς φιλοξενικην τιμην ανοιγυραν εξεδρα , εφη Στραβων

    - Edit

    Απαντήστε

    Aκομα και τα κατοικιδια ζωα αμποτε τα πλησιασει κακοβολουμενος αντιδρουν, Εμφανως η ( Κυρια ) Γερομπασιλη, δαυτη εν μαλα πολλα παθιασμενη, θεορη την νοημοσυνην μας πλαγκτον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.