Προχωρά άμεσα η δημοπράτηση για την ανακατασκευή του ταρτάν του γηπέδου στίβου του ΔΑΚ Κοζάνης και την τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό της Άνω Κώμης



Υπογράφεται την Πέμπτη στην Αθήνα η προγραμματική σύμβαση Δήμου Κοζάνης και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανακατασκευή του ταρτάν του γηπέδου στίβου του ΔΑΚ Κοζάνης ύψους 400.000 ευρώ και την τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό της Άνω Κώμης ύψους 46.000.

Η ανακατασκευή του συνθετικού τάπητα (ΤΑΡΤΑΝ) του γηπέδου του Στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Κοζάνης είναι απαραίτητη καθώς ο υφιστάμενος τάπητας λόγω γήρανσης υλικού έχει απολέσει τις φυσικές του ιδιότητές και σε συνδυασμό με τους μεγάλου εύρους αρμούς που έχουν αναπτυχθεί αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος τραυματισμού των αθλούμενων και δη των αθλητών που ανήκουν στα αγωνιστικά τμήματα.

Αφού καθαιρεθεί ο παλαιός τάπητας και επισκευαστούν τυχόν φθορές που τυχόν υπάρχουν στην υπόβαση επιστρώνεται η επιφάνεια 6570 m2 του στίβου με συνθετικό τάπητα πάχους 13-15χιλ.

Η γραμμογράφηση θα γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, με λευκές ή έγχρωμες γραμμές πάχους 50mm, με χρώματα πολυουρεθάνης συμβατά με την συνθετική επιφάνεια του τάπητα και ανθεκτικά στην χρήση και υπεριώδη ακτινοβολία.

Αναφορικά με το κλειστό της Άνω Κώμης προβλέπεται η τοποθέτηση μόνιμου ξύλινου δαπέδου επιφάνειας 620m2 προδιαγραφών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

«Ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ειδικά στο ΔΑΚ έχουμε δρομολογήσει και εκτελέσει έργα συνολικού ύψους 615.000€ που αφορούν την ανακατασκευή του ταρτάν, την κατασκευή εξωτερικής περίφραξης , την ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ , την ανακατασκευή αίθουσας ενόργανης , την ανακατασκευή αποδυτηρίων κλειστού γυμναστηρίου και της αίθουσας πάλης » τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.