Προχωράει το business plan της ΔΕΗ για το κινηματογραφικό στούντιο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – Έρχονται οι Αμερικάνοι τον Απρίλιο



Πολύ ζεστά φαίνεται ότι έχει πάρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης την υπόθεση της δημιουργίας κινηματογραφικού studio στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη συμμετείχε σε συνάντηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο και τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, παρουσία και του βουλευτή Κοζάνης Θ. Μουμουλίδη, προκειμένου να συζητήσουν για το σχετικό business plan, την εκπόνηση του οποίου η ΔΕΗ έχει αναθέσει σε έγκριτο οίκο.

Το business plan αφορά όλα τα σχετικά με τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία του κινηματογραφικού στούντιο στις παλιές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό τον Απρίλιο να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας από τις ΗΠΑ και τη χώρα μας.

Άλλωστε, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που θέλουν ελληνοαμερικάνους επενδυτές με ισχυρή παρουσία στα κινηματογραφικά τεκταινόμενα των ΗΠΑ να ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο project.

ΔΕΗ, κυβέρνηση και Περιφέρεια ευελπιστούν ότι το studio θα προσελκύσει επενδύσεις και θα καταστεί διεθνής προορισμός κινηματογραφικής παραγωγής, προοπτική που μεταφράζεται και σε νέες θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι ο περιορισμός της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στην περιοχή θα έχει σοβαρές κοινωνικές συνέπειες σε περιφερειακό επίπεδο.

Προχωράει το Film Office στη Δυτική Μακεδονία

Στην ίδια συνάντηση οριστικοποιήθηκε και η δημιουργία Film Office στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του δικτύου που αναπτύσσεται σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Οι σχετικές προεργασίες έχουν επιταχυνθεί, όπως έχει γράψει το energypress, με το Film Office να προορίζεται να διευκολύνει τους παραγωγούς σε ό,τι αφορά την οργάνωση και υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

Από το energypress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.