Η συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω fb με πολίτη της Κοζάνης για την Συμφωνία των Πρεσπών



Η συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω fb με πολίτη της Κοζάνης και συγκεκριμένα με τον Παντελή Καπλάνογλου για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε:

Παντελή αρχικά θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάποιες παρανοήσεις που υπάρχουν. . Ακόμα και να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι οι επιλαχόντες τους, δεν προκαλούνται εθνικές εκλογές, αλλά στήνονται απλώς κάλπες στα αντίστοιχα μέρη για να εκλεγούν άλλοι βουλευτές στη θέση των παραιτηθέντων. Επίσης όσον αφορά το δημοψήφισμα, προτείναμε να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας αλλά η διεξαγωγή του μπορεί να γίνει μόνο από το Υπουργικό Συμβούλιο δλδ από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Τέλος η συμφωνία αφορά δύο μέρη χωρίς εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε κάποιο διεθνή οργανισμών ώστε να ψηφιστεί από 180.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε και τελικά αγνόησε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και την ιστορία, μαζί του και οι γυρολόγοι. Από την αρχή ήμασταν απέναντι σε αυτή την συμφωνία. Καταθέσαμε τον Ιούνιο την πρόταση δυσπιστίας όταν πράγματι μπορούσε να πέσει η Κυβέρνηση, αλλά ο κ. Καμμένος αντί να τη ρίξει, της έδωσε το στυλό να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Το Σύνταγμα αυτό το ”όπλο” μας παρέχει ως αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει κάποια άλλη συνταγματική δυνατότητα Τώρα κρίναμε ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να ευδοκιμήσει, καθώς ο κ. Τσίπρας είχε ήδη τους 153 σύμφωνα με δηλώσεις τους και ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του. Δεν κάναμε πρόταση μομφής για το θεαθήναι. Δυστυχώς αυτή επώδυνη συμφωνία πέρασε και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εξήγησα αναλυτικά για τις συνέπειες. Για λίγο καιρό ακόμα στην εξουσία ψήφισαν ναι. Είχαν όλοι την ευκαιρία να αποδείξουν αν υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα. Η ΝΔ προάσπιζε και θα προασπίζει το εθνικό συμφέρον! Δυστυχώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι. Όπως είπα όμως δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη τους στην ΕΕ ενώ θα δραστηροποιηθούμε για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων μας και επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο Παντελής Καπλάνογλου απάντησε:

Καλησπέρα κ. Μητσοτάκη

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το μήνυμα σας.

Η διαδικασία με την παραίτηση των βουλευτών θα είχε αξία πριν ψηφιστεί “η συμφωνία των Πρεσπών” από την βουλή , όπως ορίζει το σύνταγμα η βουλή ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο από 200 βουλευτές , οπότε θα καθυστερούσατε την ψήφιση της μέχρι να γινόντουσαν οι αναπληρωματικές εκλογές όπως περιγράψατε, βέβαια όταν τελείωνε όλο αυτό θα υπήρχε πιθανότητα να μειωθεί η δύναμη σας μέσα στην βουλή γιατί μπορεί να εκλέγονταν βουλευτές από άλλα κόμματα σε αυτές τις αναπληρωματικές εκλογές κάτι που δεν θέλατε να διακινδυνεύσετε. Προσωπική μου άποψη δεν ήταν σωστή απόφαση γιατί έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος πριν της Εθνικές Εκλογές , οπότε δεν είχατε να χάσετε κάτι ουσιαστικό ακόμα και να μειώνονταν η δύναμη σας σε αυτή την βουλή μετά τις νέες εκλογές θα πολλαπλασιάζατε την δύναμη σας γιατί ο κόσμος θα εκτιμούσε την κίνηση που κάνατε για να καθυστερήσετε την ψήφιση αυτής της προδοσίας.

Πιστεύω πως κάνατε ένα στρατηγικό λάθος με αυτή σας την απόφαση γιατί δεν σκεφτήκατε μακροπρόθεσμα και κοιτάξατε να προστατεύσετε την μειοψηφία σας σε αυτή την βουλή.

Τώρα στο θέμα του άρθρου 44 παράγραφο 2,το λέει ξεκάθαρα πως έχετε την δυνατότητα να ξεκινήσετε την διαδικασία του δημοψηφίσματος άσχετα με την εκάστοτε κυβέρνηση , το να περάσει το δημοψήφισμα σίγουρα χρειάζεται βουλευτές της κυβέρνησης (180) αλλά θα τους φέρνατε σε ένα μεγάλο δίλημμα γιατί πλέον δεν θα είχαν να αποφασίσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την Συμφωνία , αλλά για το εάν θα δώσουν το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει αυτός τι θέλει να κάνει , σε αυτόν τον λαό που σε λιγότερο από 7-8 μήνες θα ζητήσουν ξεχωριστά ο κάθε βουλευτής την ψήφο του, εάν δεν ψηφίσουν υπέρ τους δημοψηφίσματος και μιλάω για τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά είναι σαν να λέει στον υποψήφιο ψηφοφόρο του πως ΔΕΝ με ενδιαφέρει η γνώμη σου και δεν σου δίνω το δικαίωμα να την εκφράσεις.
Μία τέτοια επιλογή από τους βουλευτές θα αφαιρέσει πάρα πολλές ψήφους στις επικείμενες εκλογές του 2019 για τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά που θα πει όχι στο δημοψήφισμα.
Αυτό συνεπάγετε σε αύξηση της δικιά σας δύναμης μέσα στο εκλογικό σώμα, εάν σήμερα μιλάμε για διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ της τάξης των 10-15 μονάδων θα μετατρέπονταν σε τουλάχιστον 20-25 μονάδες.

Το κέρδος θα ήταν διπλό γιατί καταρχήν θα αποδυναμώνατε τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τους την γκάφα και θα επωμιζόσασταν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ψηφοφόρων για τον αγώνα που δίνετε για την Μακεδονία. Μην ξεχνάμε πως πάνω από το 80% του Ελληνικού λαού είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακόμα και να μην μαζευτούν οι 180 βουλευτές για το δημοψήφισμα θα τους καταφέρατε ένα τεράστιο πλήγμα για τις εκλογές που έρχονται.

Εδώ γεννιέται το ερώτημα όμως, πραγματικά θέλετε να σταματήσετε την συμφωνία ή σας συμφέρει να περάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ; ισχύουν αυτά που ακούγονται συνέχεια πως παίρνετε εντολές από τα ίδια κέντρα;
Σας ακούω να μιλάτε συνέχεια ότι θα θέσετε ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή ένωση ,πραγματικά αυτό είναι κάτι που τον λαό ΔΕΝ τον ενδιαφέρει, δεν μας ενδιαφέρει εάν μπούνε τα Σκόπια στην ΕΕ , η απαίτηση μας είναι πάρα πολύ απλή και ξεκάθαρη δεν δεχόμαστε ΚΑΜΙΑ ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίανων.

Ελπίζω να μην κάνετε το ίδιο λάθος που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πίστεψε πως ο Ελληνικός λαός θα ξεχάσει τους προδότες της Μακεδονίας, μην συμπεριλάβετε την παράταξη της ΝΔ ανάμεσα στους προδότες , γιατί η στάση που κρατάτε μέχρι τώρα αυτό ακριβώς αποδεικνύει.

Δεν είναι αργά να διορθώσετε την στρατηγική σας , σκεφτείτε το μακροπρόθεσμο κέρδος που θα έχετε από μία τέτοια κίνηση στις επικείμενες εκλογές, ο δικός μου στόχος είναι η σωτηρία της Μακεδονίας μας, είμαστε στην 12 ημέρα πόλεμου που κήρυξαν στην Μακεδονία, βοηθήστε τον δικό σας λαό να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Με σεβασμό.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω fb με πολίτη της Κοζάνης για την Συμφωνία των Πρεσπών

  1. κ. Καπλάνογλου συγχαρητήρια

    Για τον κ. Μητσοτάκη

    Συστηματικά απόφευγε αναφορές στα εθνικά θέματα και στην εξωτερική πολιτική.

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα αυτήν την στιγμή από τον θαμώνα της γνωστής Λέσχης κ.Κ.Μητσοτάκη σε αυτή την σχέση…στοργικής αλληλεξάρτησης στον αγώνα τους για επιβίωση!
    Διότι δεν θα υπήρχε ο ένας χωρίς τον άλλον. Κάτω από την ομπρέλα της αναγκαιότητας της αυθυπαρξίας τους αλληλοσυμπληρώνονται, όντες συνέταιροι στο έργο «Η…μεταμοντέρνα υποδούλωση της Ελλάδος και η βιολογική εξαφάνιση των Ελλήνων» ενώ όλοι εμείς, στο…ίδιο έργο θεατές, να καταριόμαστε την ώρα και την στιγμή, που μας κατσικώθηκαν οι μνημονικές πολιτικές αλλά στο τέλος να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, ή καλύτερα τους ίδιους και τους επόμενους κυβερνήτες…μιας χρήσεως,

    με μοναδικό λόγο ύπαρξης την νομοθέτηση των μέτρων της πλήρους και οριστικής αποδόμησης του έθνους-

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.