Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης: Ο Κοζανίτης γιατρός με τις πρωτοποριακές μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου



Το γραφείο επικοινωνίας Jopa Communications Agency – Project „Oncologic & Arts“ προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης, κυρίως, σε Ελληνόφωνους ασθενείς με στόχο ν’ αποτελέσει φωτεινό φάρο στην καταιγισμό πληροφοριών που δέχονται στην προσπάθειά τους να καταλήξουν στην ενδεδειγμένη αντικαρκινική θεραπεία.

Τα δυνατό μας σημείο είναι η άριστη γνώση του σύγχρονου ιατρικού γίγνεσθαι στο εξωτερικό και δη στη Γερμανία.

​Η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας στην παροχή των υπηρεσιών επιτυγχάνεται από το μεράκι για την άψογη εξυπηρέτηση και την αγάπη για την/τον ασθενή και τους συγγενείς που αγωνιούν, μέσω της αγαστής συνεργασίας μας με καταξιωμένα νοσοκομεία καθώς και διακεκριμένους Χειρουργούς και Ογκολόγους.

​Ανάμεσα σε αυτούς, ο Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης από το Κέντρο Πρωτονιακής Θεραπείας RPTC, ο οποίος μας μύησε σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

 

Proton Therapy – The Alternative Cancer Treatment

“Proton therapy fascinates me, as it offers solutions to many difficult clinical problems and is actually indicated for treatment of tumors located in difficult anatomical areas. I mean tumors lying close to sensitive organs and structures of the body.” Dr. med. Thanasis Bagatzounis explains everything you have to know about Proton Therapy simply and in-depth.

Δημοσιεύτηκε από ETHNO News, Health & Arts στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

 

Τι λέει ο ίδιος για τη δουλειά και το έργο του στη Γερμανία

​Την ιστορία του καρκίνου την γράφουν οι ασθενείς. Κάθε μέρα κι από μία σελίδα.

Και δεν αναφέρομαι σε όσους επαίρονται πώς «νίκησαν» τον καρκίνο, πλάθοντας μία ακόμη εντυπωσιακή ιστορία για τα ΜΜΕ.

Στο νου μου έχω:

-Όσους ασθενείς έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, γιατί δεν έλαβαν άρτιες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

-Όσους έχασαν τη μάχη, γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες υγείας.

-Όσους ενέδωσαν στις υποσχέσεις από επικίνδυνους «επαΐοντες».

Τα παραπάνω είναι αδιανόητα να συμβαίνουν, όταν η σύγχρονη Ιατρική έχει πλέον τις λύσεις και θεραπεύει πάνω από το 50% των 300 καταγεγραμμένων μορφών καρκίνου. Κι όμως συμβαίνουν…

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

η ιστορία του καρκίνου ανήκει σε όσους έζησαν την ασθένεια στο πετσί τους, αλλά και στους δικούς τους ανθρώπους, που πάντα θα τους απασχολεί αυτό το «γιατί».

Σε αυτό το βασανιστικό ερώτημα, δε θα δώσουν ποτέ απάντηση οι αποπροσανατολιστικές, υποκινούμενες εκστρατείες Μάρκετινγκ (βλ. challenge accepted), οι οποίες με άκομψο και επιπόλαιο τρόπο εστιάζουν στη θηλυκότητα (βλ. καρκίνο του μαστού) κάνοντας επίκληση σε συναισθήματα που διαρκούν δευτερόλεπτα και ξεχνιούνται – μαζί με τη σοβαρότητα της ασθένειας.

Την κρισιμότητα αυτή, δεν θα την ενστερνιστούμε ποτέ ως επισκέπτες ενός gala, αλλά μονάχα ως σκεπτόμενοι πολίτες, έχοντας ως σύμμαχό μας τη λογική. Εξού και η ονομασία της πρωτοβουλίας μου: „oncoLogic“.

Η λέξη “arts“ παραπέμπει στη δραστηριότητά μου στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη μέσω της Τέχνης για τα θέματα που ανέφερα πιο πάνω.

Το ίδιο επιδίωξα και ως Ιδρυτής/Πρόεδρος της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου (2004-2008) ν’ αναδείξω με διαλέξεις, άρθρα σε επιστημονικά έντυπα και εφημερίδες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέσω του ιστότοπου www.oncologicarts.com που διαχειρίζεται πλέον με πλήρη υπευθυνότητα η Jopa Communications.

Αγαπητές επισκέπτριες, αγαπητοί επισκέπτες,

η σχέση ιατρού-ασθενούς πρέπει να είναι ειλικρινής και ουσιαστική.

Σας ρωτώ λοιπόν:

Θέλετε να αναπαράγετε την εικονική πραγματικότητα του καρκίνου ή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα;

Αν έχετε επιλέξει το δεύτερο, είστε ήδη συνεπιβάτης μου σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησε.

Καλωσήλθατε!

​Dr. med. Thanasis Bagatzounis
Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης
​Διδάκτωρ Ιατρικής του Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg
Εξειδικευμένος στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία με υπερσύγχρονες μεθόδους
(Σωματιδιακή θεραπεία με Επιταχυντές Πρωτονίων)

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης: Ο Κοζανίτης γιατρός με τις πρωτοποριακές μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.