Ο 2ο εκπαιδευτικός κύκλος ομιλιών από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας με τίτλο «Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας» – Η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου



Ο Σύλ.Καρκινοπαθών Εορδαίας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει, ενημερώσει και κινητοποιήσει την κοινωνία διεξάγει τον 2ο εκπαιδευτικό κύκλο ομιλιών με τίτλο «Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας».

Ο 1ος κύκλος είχε τίτλο «Σύγχρονα ζητήματα γύρω από την ασθένεια του καρκίνου» και κάλυπτε σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ασθένειας του καρκίνου, τόσο στον/ην ίδιο/α τον/ην ασθενή όσο και στο περιβάλλον του/ης. Αφού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος, ένας άλλος έρχεται με επίκεντρο την υγεία και την ασθένεια. Τι είναι τελικά η υγεία και τι η ασθένεια; είναι η ασθένεια ένα αμιγώς βιολογικό ζήτημα; ή μήπως αμιγώς ψυχολογικό; ή μήπως ένα κράμα αυτών των δυο;

Ο 2ος κύκλος επικεντρώνεται γύρω από τισ έννοιες της υγείας και της ασθένειας, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που συνοδεύουν την κάθε μια αλλά και τους τρόπους διαχείρισης και ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σκοπός του εκπαιδευτικού κύκλου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πως υγεία μπορεί να υπάρξει παρά την παρουσία ασθένειας, να τους κινητοποιήσει να προβαίνουν σε προληπτικούς ελέγχους και να συνειδητοποιήσουν την πολύτιμη σημασία τους αλλά και να εκπαιδευτούν επάνω σε χρήσιμες τεχνικές και δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως εργαλείο όταν έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου το στρες αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η καθημερινότητα αλλάζει, οι χρόνιες ασθένειες γίνονται μέρος της ζωής και της ρουτίνας, να μπορούμε να διαχειριστούμε όλες αυτές τις αλλαγές. Ο Σύλλογος μας θέλουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να παροτρύνει και να κινητοποιήσει τον κόσμο να ενημερωθεί, να ζήσει μια ζωή που θα νιώθει καλά μέσα σε αυτή και να φροντίσει την ψυχική και σωματική του υγεία.

Οι ομιλίες δεν απευθύνονται μόνο στα μέλη του συλλόγου αλλά είναι ανοικτές προς το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινώνησε στο 2463053035 ή στο 6906928843.


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/01/2019 στις 18 00 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου μας με τα παρακάτω θέματα:

Απολογισμός πεπραγμένων
Οικονομικός απολογισμός /ισολογισμός
Παρουσίαση του προγράμματος δράσεων και του προϋπολογισμού
Ανάγνωση της έκθεσης της εξελικτικής επιτροπής
Έγκριση των παραπάνω

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 26/01/2019 στις 17 30 το απόγευμα στην καφετέρια Splendor όπου θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της βασιλόπιτας.

Η πρόεδρος
Σοφία Γρηγοριάδου
Η γραμματέας
Κατερίνα Κασαπίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.