«Μακεδονία» made in Germany – Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου από το pinakio.blogspot.com:

Deal συμφωνημένο που φέρει πλατιά φαρδιά την υπογραφή της Μέρκελ είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την Πέμπτη από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Καρφιού, το οποίο είχε δημοσιευθεί στις 4 Δεκεμβρίου και είχε τίτλο «Με γερμανικό διαβατήριο τα Σκόπια μετονομάζονται «Μακεδονία»».

Πώς να εξηγήσει κανείς αλλιώς την εμμονή της στο θέμα αφού αφιέρωσε το μισό χρόνο από τις δηλώσεις της στο ονοματολογικό

Μάλιστα απηύθυνε τα συγχαρητήρια της στον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοβουλία της επίλυσης μιας χρόνιας κατάστασης. Και μόνο τυχαία επιλογή δεν ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε για να προλογίσει το σκέλος αυτό της ομιλίας της… «Ευγνώμων»!

Συγκεκριμένα υπογράμμισε,

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη» δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Μη παραδοχή της εμπλοκής της

Σε ερώτηση που της τέθηκε για την εμπλοκή της στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά,
«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικιών μεταρρυθμίσεων. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδιο των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω» σημείωσε η κα. Μέρκελ.

Παγκόσμια Ειρήνη…!!!

Και ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την έκβαση των εξελίξεων. Φανερά ικανοποιημένος από τις δημόσιες ευλογίες που δεχόταν από την Μέρκελ. Ο ίδιος μίλησε για κίνηση σταθερότητας στα Βαλκάνια, για ειρήνη αλλά και για την ασφάλεια της Ευρώπης. Και όλα αυτά αφού οι Σκοπιανοί μετονομαστούν σε… «Μακεδόνες»!
«Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις – χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου- είναι εφικτές», είπε.

Δυτικοποίηση Βαλκανίων και γεωπολιτικές βλέψεις

Πολλές ήταν οι αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και
στο εξωτερικό οι οποίες είχαν την ίδια μεταβλητή. Και αυτή ήταν η χρονική.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η κα. Μέρκελ επισκέφθηκε αστραπιαία την Ελλάδα, την στιγμή που οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Ζάεφ καταθέτουν προς ψήφιση την συμφωνία στις εθνικές τους αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πίσω από τις καλά κλειδωμένες πόρτες του Μαξίμου η Γερμανίδα καγκελάριος στην συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε την σημασία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Αυτό που την καίει τους Γερμανούς είναι η λύση του ονοματολογικού η οποία θα αλλάξει τους όρους στο παιχνίδι των Βαλκανίων.

Ουσιαστικά στην Ευρώπη θέλουν διακαώς την «δυτικοποίηση» των Βαλκανίων και αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Η κίνηση αυτή εμπεριέχει και μεγάλες γεωπολιτικές βλέψεις που θα αλλάξουν το ενεργειακό παιχνίδι.

Και όλα αυτά εις βάρος του ελληνικού και μακεδονικού στοιχείου…

3 σχόλια στο άρθρο “«Μακεδονία» made in Germany – Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

  1. Ηταν η πρώτη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Ηταν το 2012 και πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
    Ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στους δρόμους, όπως και ο Καμμένος. Ηταν η εποχή του «Go Back Madame Merkel» και του θα σκίσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με τα μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ να έχουν ντυθεί αξιωματικοί των ναζί.Τώρα επικρατεί ησυχία. 10|01|2019 IEFIMERIDA.GR

    Στην κοιτίδα της Δημοκρατίας μια ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση φοβάται τον λαό και το δημοψήφισμα.Γιατί πρέπει να είμαστε συνεχώς πειθήνιοι στο ΝΑΤΟ και στους συμμάχους μας;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.