Πτολεμαΐδα: Μηνύματα πένθους για τον θάνατο του γιατρού Χρήστου Κατσίνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας κατά την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του της 10ης Ιανουαρίου 2019“ , μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του ΚΟΙΠΠΑΠ Χρήστου Κατσίνα και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του ΚΟΙΠΠΑΠ Χρήστο Κατσίνα , στον εξαίρετο Επιστήμονα Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας , οποίος υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την ενεργητικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και το πάθος του για την πρόοδο της πόλης μας .

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του Εκλιπόντος .

2. Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Παντελής Παπαοικονόμου


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΝΑ

Οι υγειονομικοί σύλλογοι της περιοχής μας εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη για τον απρόσμενο χαμό του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΝΑ.
Αγαπητός φίλος, σεμνός, λιτός, ανθρώπινος , χαρισματικός, κατέχοντας μια καίρια θέση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, συνέβαλε στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του, υπηρέτησε το λειτούργημα του ιατρού με ήθος, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο του.
Πρωτοπόρος και δυναμικός, πάντοτε έδινε το παρόν σε κάθε πρόσκληση “των αγώνων του αναπηρικού κινήματος ”, η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα ιατρικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας.
Μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αλλά και σε όλους εμάς.

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Κοζάνης Περ. Δυτ. Μακεδονίας
Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Εορδαίας
Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας
Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κοζάνης “Διαβητική Πορεία”
Σύλλογος Νεφροπαθών Εορδαίας


Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού : Συλλυπητήριο για τον Χρήστο Κατσίνα

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον πρόωρο θάνατο και την απώλεια του Χρήστου Κατσίνα. Φίλος και αγωνιστής υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, σεβασμό, ήθος και ακεραιότητα το λειτούργημα του ιατρού ενώ ως μέλος της κοινωνίας προσέφερε τα μέγιστα, πάντα με αποδέκτες τους πολίτες και τον συνάνθρωπο.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του.

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού
Αθανάσιος Κοσματόπουλος


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»

(Για το θάνατο του Χρήστου Κατσίνα)

«Εγώ φεύγω»!

Άνοιξε την πόρτα κι έφυγε. 8 άνθρωποι μέσα στο γραφείο παγώσαμε. Οχτώ άνθρωποι, οχτώ διαφορετικές σκέψεις ο καθένας και μία κοινή: Δεν θα αλλάξει γνώμη.

Το ξέραμε, το δεχτήκαμε και δεν προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε .Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Κάποιοι μάλωσαν μαζί του, αλλά μετά πίνανε παρέα. Κάποιοι δεν ασχολήθηκαν, αλλά μετά ήταν όπως πριν. Κάποιοι σταμάτησαν να του μιλάνε, αλλά μετά δεθήκαν περισσότερο.

Ο Χρήστος, ο ταμίας της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ στην πρώτη και πιο δύσκολη αποστολή της.
Ο Χρήστος, ο γιατρός που ήταν εκεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν αυτό ήταν εις βάρος του πολλές φορές.
Ο Χρήστος, ο φίλος, που η καρδιά του ήταν σαν μικρού παιδιού.

«Εγώ φεύγω», είπε εκείνη την μέρα. Κι έμεινε «εκεί». Παρών παντού. Να στηρίζει χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς την προσπάθεια που συνεχίζαμε. Πέρα από αξιώματα και ταμπέλες. Και πίστη στο «όνειρο». Όλα άλλωστε από ένα όνειρο ξεκινάνε. Κι ο Χρήστος είχε πολλά. Για το Νοσοκομείο, το κολυμβητήριο, το μουσικό σχολείο, για την πόλη.

Ασυμβίβαστος! Ιδεολόγος, Αιρετικός πολλές φορές. Δίκαιος και αληθινός. Ανοιχτόκαρδος και φιλόξενος. Με το επιβλητικό παράστημά του και το δυνατό του γέλιο.

Υπάρχουν πράγματα που νομίζεις πως δεν θα συμβούν ποτέ. Κι όταν συμβαίνουν ο χρόνος παγώνει. Η σκέψη μπερδεύεται, το μυαλό παίζει παιχνίδια. Και απλώς μαθαίνεις να ζεις με την νέα κατάσταση.

«Εγώ φεύγω»
…κι έφυγε!

Καλό ταξίδι φίλε! Θα ανταμώσουμε πάλι και θα γελάμε με την καρδιά μας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πτολεμαΐδα: Μηνύματα πένθους για τον θάνατο του γιατρού Χρήστου Κατσίνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.