Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Κοζάνη με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης



Αγώνας για να αποσυρθεί τώρα το σύστημα απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης στην Τακτική συνεδρίασή του (στις 8/1/2019) αποφάσισε – στα πλαίσια δράσεων της ΔΟΕ – να συμμετέχει στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών την Παρασκευή 11/1/2019 και ώρα 12.00΄μ., και να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης (οδός Μακρυγιάννη 5). Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στην Α/θμια Εκπαίδευση περιμένουμε άμεση λύση στο παραπάνω Αίτημα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στον αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση,σύμφωνα και με την απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίζουμε: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης..

ΤΟ Δ. Σ


Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Δ. Μακεδονίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης στα πλαίσια της υλοποίησης των δράσεων που αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενάντια στο σύστημα διορισμών το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας (πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ 04/01/2019), καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-1-2019 στις 12:00 στην ΠΔΕ Δ. Μακεδονίας με αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας .

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Ντούντας Ζήσης Αντωνιάδης Κων/νος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.