Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο επί χρόνια Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Χρήστος Κατσίνας

Έχασε τη μάχη για τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί, σε ηλικία 61 ετών ο Ιατρός Χρήστος Κατσίνας.

Όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη σε επέμβαση μετά από παθολογική περιπέτεια σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύθηκε για περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Οι επιπλοκές που εμφανίστηκαν μετεγχειρητικά κατέβαλαν τον οργανισμό του, ο οποίος δεν άντεξε. Ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ο Νεφρολόγος Χρήστος Κατσίνας υπηρετούσε τα τελευταία 12 χρόνια ως Διευθυντής, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Γεννημένος στο Σοχό Θεσσαλονίκης, αγάπησε ιδιαίτερα την περιοχή, μέσα από αγώνες για θέματα Υγείας, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δράση, πρωταγωνίστησε στους αγώνες της Αριστεράς στην περιοχή, και είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας και πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ. Ήταν εξαιρετικός γιατρός, είχε πολλές και σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα μαχητικός ως Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η απώλειά του συνετάραξε την τοπική κοινωνία, την ιατρική κοινότητα και τους αιμοκαθαρόμενους της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ο Χρήστος Κατσίνας αφήνει ένα σοβαρό κενό στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ανεκπλήρωτο το όραμά του για αναβάθμιση του τμήματος σε κλινική νεφρού. Η κηδεία του θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.