Συγχαρητήριο για τον 3ο Δρόμο Αγάπης στην Κοζάνη



Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο ΄΄Δρόμος Αγάπης΄΄ κατά την τελευταία ημέρα των μαθημάτων, την Παρασκευή 21-12-2018, από την εκπαιδευτική κοινότητα της Κοζάνης.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Δρ Βόντσα Βασιλική, συγχαίρει θερμά όλους τους εμπλεκομένους στην πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση την οποία διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία πρωταρχικό στόχο είχε την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα και την έμπρακτη ηθική και υλική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα παιδιά με αυτισμό, συμμετείχε πλήθος μαθητών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν:
στον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης, κ. Καβουρίδη Βασίλειο, για το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης
στον Δ/ντη κ. Κοντό Γρηγόρη και στους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, για τις εικαστικές δημιουργίες (αφίσα, προσκλήσεις & αναμνηστικά διπλώματα) με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κας Χατζηλάμπου Μαρίας καθώς και την οργάνωση των δράσεων στον τερματισμό του δρόμου με την καθοδήγηση του καθηγητή Θεατρολογίας κ. Σταυράκη Γεώργιου
στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης για την σημαντική συμβολή τους στην κινητοποίηση των μαθητικών ομάδων
στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης για την ενεργό συμμετοχή τους στην όλη εκδήλωση
στα 15/μελή μαθητικά συμβούλια
στο Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ για την παραχώρηση του χώρου της πλατείας για τον τερματισμό των δρομέων
στην μουσική μπάντα του Δήμου Κοζάνης ΄΄Πανδώρα΄΄, για την ενθουσιώδη και μελωδική πλαισίωση όλης της πορείας
στην Δημοτική Αστυνομία και
στην Τροχαία Κοζάνης για την συνδρομή τους ως προς την ασφαλή διέλευση των μαθητών
κυρίως όμως στους μαθητές μας, οι οποίοι, με την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή, απέδειξαν εμπράκτως ότι τους διακατέχει ευαισθησία, διάθεση για υποστήριξη και αλληλοβοήθεια και όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από προκαταλήψεις και στερεότυπα, με την άνευ όρων αποδοχή κάθε διαφορετικού ατόμου ως ισότιμου.

Επιπλέον, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι, μέσω των «κουμπαράδων συμμετοχής», οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κάθε σχολείο, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ύψους τριών χιλιάδων διακοσίων είκοσι ευρώ (3,220 €), το οποίο και παραδόθηκε στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου.

Έχοντας, λοιπόν, υπόψη την αξιόλογη αυτή προσπάθεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας, οικοδομούμε ένα σχολείο ανοιχτό στη διαφορετικότητα, μακριά από αντιλήψεις δυσλειτουργικές που μας εμποδίζουν και δυσχεραίνουν την εξέλιξη μας ως πολίτες του κόσμου με ανοιχτούς και ευρείς ορίζοντες, έτοιμους να αποδεχτούν το νέο και να προσαρμόσουν το παλαιό στα νέα δεδομένα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.