Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Μήπως έχετε την απορία ποιος πρωθυπουργός τα τελευταία 40 χρόνια χρησιμοποίησε περισσότερο στα λόγια του την λέξη δημοκρατία και παράγωγά της ; Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η απάντηση είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτό είναι ψυχολογική ανάγκη. Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας έπρεπε να το αναπληρώσει με τα λόγια. Για να μη σας κουράσω θα αναφέρω μόνο 4 παραδείγματα.

1. Τον Αύγουστο του 2014 είχα την τιμή να βρίσκομαι στη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος με τον κ. Τσίπρα. Ένας από τη συνοδεία του μας είπε ότι θέλει να βγει η εικόνα στον κόσμο ότι δεν πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μόλις έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πέταξε την μάσκα του θεοσεβούμενου και δήλωνε δημόσια ότι είναι άθεος και πολέμησε όσο μπορούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πέρασε τους πιο αντίχριστους και αντιεπιστημονικούς νόμους, όπως αλλαγή φύλου στα 15, και θέλησε να σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.

Προχθές τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη, γιατί φίλησε τον Σταυρό του Χριστού ο κ. Τσίπρας, αφού δηλώνει ότι είναι άθεος ; Μήπως πάλι θα φορέσει τη μάσκα του θεοσεβούμενου, επειδή κοντεύουν εκλογές ;

Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που ο αρχηγός της αλλάζει μάσκα ανάλογα με τις περιστάσεις ;

2. Την μέρα που υπογραφόταν η Συμφωνία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Ακούσαμε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ που έδειχναν την μεγαλύτερη αγριότητα δεν μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί άνδρες των ΜΑΤ από άλλες χώρες για να δέρνουν τους Έλληνες ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ;

3. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή το ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους.

Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ισότητα των πολιτών), έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Το Υπουργείο όμως αρνείται να υπακούσει και τη φετινή σχολική χρονιά μοίρασε και πάλι στους μαθητές τους «φακέλους θρησκευτικών».

Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που οι Υπουργοί της αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ;

4. Έγινε καταγγελία πριν από μήνες εναντίον συναδέλφου μου στο Υπουργείο. Ο κ. Υπουργός «μπερδεύτηκε» και νομίζοντας ότι είναι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, έδωσε εντολή να «τιμωρηθεί αυστηρά» ο συνάδελφος. Ευτυχώς όμως ήμασταν στην Ελλάδα που έχει Δημοκρατία και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Έτσι έγινε προκαταρκτική εξέταση και αποδείχθηκε το αβάσιμο της καταγγελίας.

Ξέρετε, το τραγικό αστείο είναι ότι στην πρώην Σοβιετική Ένωση που σκότωσαν έτσι εύκολα πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες στα 70 χρόνια που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές, τους έκαμναν και βασανιστήρια για να υπογράψουν ομολογία ότι ήταν ένοχοι. Για ποιο λόγο ; Αφού είχαν την απόλυτη εξουσία, ποιόν φοβόντουσαν; Μήπως επειδή οι δολοφόνοι φοβούνται και τη σκιά τους ;

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοσταλγεί και ζηλεύει το τυραννικό καθεστώς που εφαρμόστηκε για 70 χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα δεν είναι η κατάλληλη χώρα να κυβερνήσουν. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει απλώς Δημοκρατία, στην Ελλάδα ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η Δημοκρατία.

2 σχόλια στο άρθρο “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο. Απλά μπορούσατε να συμπληρώσετε ακόμα περισσότερα γεγονότα!

  2. Ας καθρεφτιστούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ στο αληθινό και ευθαρσώς γραμμένο κείμενο του κ. Χ. Παπαδόπουλου
    1. Πολέμησαν όσο μπορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία, …..ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους. !!!!!!
    Eίναι απόλυτα διάφανες οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης προς την Εκκλησία μας.
    λαγός την φτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του!
    2 …η Συμφωνία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας…
    ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΘΕΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Στοχοποιήθηκαν, λοιδορήθηκαν, συκοφαντήθηκαν καί ἀντιμετωπίστηκαν ὡς ἐν δυνάμει ἐπικίνδυνοι ταραχοποιοί, τά χριστιανικά σωματεῖα καί οἱ ἀδελφότητες τῆς Θεσσαλονίκης σέ μία ἐνορχηστρωμένη ἐπίθεση, τόσο ἀπό ΜΜΕ ἐλεγχόμενα ἤ φίλα διακείμενα πρός τήν κυβέρνηση, ὅσο καί ἀπό τήν ἴδια τήν Ἀσφάλεια, μέ πρακτικές πού θύμισαν ὄχι δημοκρατία ἀλλά καθεστῶτα σταλινικοῦ τύπου.
    Προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο η «ενθουσιώδης» συμμετοχή στο Gay Pride Parade θα είναι επιτρεπτή από δω και πέρα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.