Συνεχίζεται για 5η μέρα ο αποχιονισμός στην Κοζάνη – Ενημέρωση για τα σχολεία και την κατάσταση του οδικού δικτύου



Με αρκετό κρύο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 ο αποχιονισμός σε όλο το Δήμο Κοζάνης.

Όλη η δύναμη σε εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος Κοζάνης, βρίσκονται σε πυρετώδεις διαδικασίες απιοχιονισμού και ρίψη αλατιού, προκειμένου να καθαρίσει το οδικό δίκτυο και να παραμείνει ανοιχτό.

Η Κοζάνη αλλά και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται, ενώ τα προβλήματα τόσο εντός πόλης όσο και στα χωριά δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Τα σημαντικότερα προβλήματα τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκαν στο οδικό δίκτυο λόγω αντικειμενικής δυσκολίας μετακίνησης, αλλά και η αμέλεια κάποιων οδηγών να μην κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση τις προηγούμενες μέρες που επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στα Πετρανά Κοζάνης δεν έλειψε και ο εγκλωβισμός εκχιονιστικού μηχανήματος του Δήμου Κοζάνης την ώρα που επιχειρούσε (κλικ εδώ), ενώ οι άνθρωποι στις τοπικές κοινότητες, έδωσαν μία κυριολεκτική μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για μία εύκολη πρόσβαση στα χωριά τους αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες γύρω από αυτά.

Με απόφαση των 4 Δημάρχων της Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 29ο έως το 39ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Βέροιας και σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και στο υπόλοιπο Εθνικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Οι οδηγοί που πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν, ενώ η Τροχαία συνιστά οι οδηγοί να μην μετακινούνται άσκοπα.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συνεχίζεται για 5η μέρα ο αποχιονισμός στην Κοζάνη – Ενημέρωση για τα σχολεία και την κατάσταση του οδικού δικτύου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.