Βίντεο: Τροχαίο ατύχημα έξω από την Πτολεμαΐδα – Εκτροπή αυτοκινήτου λόγω χιονιού



Μάχη με τον καιρό και τη μανία της «ΣΟΦΙΑΣ» έδωσε χθες βράδυ ο κρατικός μηχανισμός για να παραμείνει το οδικό δίκτυο της περιοχής ανοιχτό. Χειριστές μηχανημάτων αποχιονισμού, αστυνομικοί αλλά και εργαζόμενοι σε μονάδες οδικής βοήθειας σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν εαυτών προκειμένου να ανταποκριθούν στο «προκλητικό» στοίχημα να νικήσουν τα στοιχεία της φύσης. Ατέλειωτες ώρες πάνω-κάτω στο οδικό δίκτυο με το φάρο αναμμένο ελέγχοντας την ασφάλεια των μετακινήσεων. Η πυκνή χιονόπτωση και ο ισχυρός άνεμος σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες έκαναν δύσκολο να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός.

Αρκετές φορές χρειάστηκε οι αστυνομικοί να βρεθούν εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης καθώς δεν έλειψαν και τα ατυχήματα με εκτροπές οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδικού.

Χαρακτηριστικό των δυσκολιών ήταν η εκτροπή του οχήματος που συνέβη τα μεσάνυχτα στην παλιά εθνική οδό Πτολεμαΐδας – Φλώρινας λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα στο ύψος του ξενοδοχείου “Παντελίδης”. Το αυτοκίνητο τύπου τζιπ κυριολεκτικά σταμάτησε στο ένα άκρο του δρόμου έτοιμο να ανατραπεί στο γειτονικό χωράφι καθώς το οδόστρωμα είχε μεγάλη υψομετρική διαφορά σχεδόν δύο μέτρων. Η μαεστρία του χειριστή της οδικής βοήθειας με τη συμβολή των αστυνομικών της τροχαίας Εορδαίας (υπό του διοικητή Σπύρου Τάσιου) έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα. Το όχημα απεγκλωβίστηκε και όλα πήγαν κατ’ ευχήν και το πρώτο φως της νέας ημέρας απολογιστικά, κατέγραψε «μόνον» το λευκό τοπίο και δεν είχε κανένα δυσάρεστο περιστατικό.

Δείτε το βίντεο του eordaia.org:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.