Σάτιρα, μεταμφιέσεις και χορός κυριάρχησαν στα Μπουμπουσιάρια της Σιάτιστας – Δείτε φωτογραφίες



Με πολύ κέφι γιορτάστηκε και φέτος το έθιμο των Μπουμπουσιαριών της Σιάτιστας, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις του δωδεκαημέρου στο Δήμο Βοΐου. Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, μεταμφιεσμένοι και θεατές διασκέδασαν στην παρέλαση που ξεκίνησε από την πλατεία Γεράνειας για να ολοκληρωθεί στην πλατεία της Χώρας, ανήμερα των Θεοφανείων.

Οι επτά παρέες των μεταμφιεσμένων με χιούμορ και ευρηματικότητα διακωμώδησαν καταστάσεις της επικαιρότητας, με πολλά πολιτικά πρόσωπα να δίνουν το «παρών» στα θέματα που επέλεξαν να σατιρίσουν.

Φυσικά από την παρέλαση δεν έλειψε ο χορός υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών που κράτησαν αμείωτη τη διάθεση.

«Τα Μπουμπουσιάρια είναι το έθιμο της χαράς, του κεφιού, της φαντασίας και του ξεφαντώματος, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου», επεσήμανε ο Δήμαρχος Βοΐου,
Δημήτρης Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας επιπρόσθετα τις ευχές του για χρόνια πολλά.

Οι παρέες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με στόχο την διατήρηση του εθίμου και της λαϊκής παράδοσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”894″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.