Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στην Κοζάνη – Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της έντονης χιονόπτωσης



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η χιονόπτωση στην πόλη της Κοζάνης, από την επέλαση της κακοκαιρίας όπως είχε προβλεφθεί από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την χιονόπτωση που σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου, φαίνεται να είναι αρκετά, αφού πολλοί από τους οδηγούς δεν έκαναν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων που είναι απαραίτητη για την μετακίνησή τους σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας (δείτε εδώ αναλυτικά).

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της πόλης , στην οδό Αγίων Σαράντα, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων, πεζών και οδηγών, όπου όπως μεταφέρουν οι ίδιοι, αρκετά σημεία έχουν παγώσει, με αποτέλεσμα τη δύσκολη μετακίνηση τους. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μία από τις δύσκολες περιοχές της Κοζάνης, όταν παρουσιάζονται τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα, ενώ έχουν αναφερθεί και αρκετά προβλήματα ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση οδικής βοήθειας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και δουλεύουν πυρετωδώς από νωρίς το πρωί σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε Κοζάνης.

Η Τροχαία Κοζάνης, βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει κάθε είδους προβλήματα που ενδεχόμενα θα προκύψουν από την κακοκαιρία, αλλά για να δίνουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην περιοχή σε συνδυασμό με την χιονόπτωση που παρατηρείται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, επιτάσσει την προσοχή των οδηγών, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας, οι οδηγοί θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου που θέλουν να κινηθούν, ενώ απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για ασφαλέστερη μετακίνηση τους.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στην Κοζάνη – Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της έντονης χιονόπτωσης

  1. Που καθαρίζουν ακριβως να ξέρουμε? Δυο μερες και οι μιση δρόμοι ειναι γεμάτοι χιόνι και πάγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.