Δήμος Κοζάνης: Η πολύφερνη νύφη – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για το Δημαρχιακό θώκο στο Δημο Κοζανης εν όψει των αυτοδιοικητικων εκλογων του Μαϊου. Εκλογες, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής και θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό να μπορεί να εκφρασθεί με συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις εκλογές αυτές είναι αρκετά δύσκολο , χωρίς να αποκλείεται , καποιος συνδυασμός να αποσπάσει το 5Ο % πραγμα που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι Δημαρχοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για συνθεσεις και συνεργασίες με τους αντίπαλους συνδυασμούς.

Οι επίδοξοι Δημαρχοι , μερικοι απόντες και χωρις ενδιαφέρον για πολλά χρόνια για τα δημοτικά ζητήματα της πόλης , ξαφνικά δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον και φυσικά ο καθένας για τους δικούς του λόγους , εξ άλλου η φιλοδοξία του καθένα είναι θεμιτή. Οφείλουν να κατέλθουν στο δημοτικό στίβο με συγκεκριμένα και ρεαλιστικά προγράμματα και με θέση στο θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας.

Το εκλογικό σύστημα βοηθάει στην αμβλυνση των στείρων και πολωτικών αντιθέσεων και μπορεί να συμβάλλει στη διεύρυνση της στελέχωσης των συνδυασμών με ευρύτερης των στενά κομματικών συνθέσεις.

Τόσο οι επικεφαλής , όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι , πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας έμπρακτα το ανάλογο ύφος και ήθος, γιατί από μόνο του το εκλογικό σύστημα δε αρκεί για την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού δημοτικού προσωπικού.

Ιδου , λοιπον , επίδοξοι Δημαρχοι , αποδείξτε ότι παρακολουθείτε τους καιρούς και είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε ανάλογα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.