Έρχεται το “Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου”: Μία ακόμη έκλειψη σελήνης ή πολύ περισσότερα;



Στον μισό πλανήτη θα είναι ορατό το φαινόμενο που θα σηματοδοτήσει την τελευταία ολική έκλειψη σελήνης πριν το 2021.

Το πολύ σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα “Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου” αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην αρχή του νέου έτους.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν στον μισό πλανήτη, και αφορά στην ολική έκλειψη της Σελήνης, την τελευταία πριν το 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου.

Κατά την ολική έκλειψη, η Σελήνη θα πάρει ένα κόκκινο χρώμα, που δίνει και το όνομα “Ματωμένο Φεγγάρι” στο φαινόμενο. Παράλληλα, το “λύκος” προκύπτει από την “Πανσέληνο του Λύκου”, που σημειώνεται τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, την νύχτα της 20ης προς την 21η Ιανουαρίου, η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο με την Γη και θα φαίνεται τεράστιο στον νυχτερινό ουρανό.

Συνολικά, το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει λίγο περισσότερες από τρεισήμισι ώρες, με την ολική έκλειψη να υπολογίζεται στην μία ώρα.

Το Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου θα είναι ορατό σε πολλά σημεία του κόσμου, περιλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης, ενώ ορατή θα είναι μόνο η μερική έκλειψη σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Αυστραλία και Ανατολική Ασία δεν θα απολαύσουν το φαινόμενο.

Από το news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.