Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα – Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΤου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Χρόνια Πολλά. Στην Παλαιά Διαθήκη λέει ο λόγος του Θεού :«Μη δώς ετέρω την δόξαν σου, και τα συμφέροντά σοι έθνει αλλοτρίω» (Βαρούχ Δ΄3). Δηλαδή προστάζει ο Θεός το κράτος του Ισραήλ να μη δώσει την δόξα του σε άλλο κράτος και να μην εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλου έθνους βλάπτοντας τα δικά του συμφέροντα. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί παραχωρεί το όνομα μιας δοξασμένης περιφέρειας της Ελλάδας, της Μακεδονίας, στο κράτος των Σκοπίων. Όλος ο κόσμος όμως έχει συνδέσει το όνομα Μακεδονία με τον πολιτισμό που μετάδωσε παντού ο Μέγας Αλέξανδρος κι έτσι η δόξα αυτή παραδίδεται στο κράτος των Σκοπίων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί κάμνει το επιστημονικώς απαράδεκτο να δίνει το ίδιο όνομα σε δυο διαφορετικούς λαούς και έτσι προκαλεί παγκόσμια σύγχυση από την οποία φυσικά κερδισμένο θα βγει το κράτος Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα θα ζημιωθεί. Εσείς στα κράτη του κόσμου ξέρετε και τις περιφέρειές τους ;

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί ενώ είναι Συμφωνία με ένα κράτος που εδώ και 70 χρόνια προπαγανδίζει σε όλο τον κόσμο ότι η ιστορία του και η πολιτιστική κληρονομιά του είναι η αρχαία Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή με ένα κράτος που έχει παραχαράξει την ιστορία, δεν ξεκαθαρίζει η Συμφωνία ότι αυτή η ιστορία και η κληρονομιά είναι της Ελληνικής Μακεδονίας. Λένε μερικοί ότι μέσα στη Συμφωνία αποδέχονται ότι είναι Σλάβοι και ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία. Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν αποδέχονται. Ούτε μια φορά δεν υπάρχει μέσα στη Συμφωνία η φράση «αρχαία Ελληνική Μακεδονία».

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί έγινε χωρίς να κερδίσει τίποτα η Ελλάδα. Το κράτος των Σκοπίων πήρε το όνομα Μακεδονία, πήρε ταυτότητα, γλώσσα, η Ελλάδα τι πήρε ; Την υπόσχεσή τους ότι θα σταματήσουν να μας κλέβουν ; Θέλετε σε όσους σας κλέβουν να τους χαρίσετε ένα μέρος από την περιουσία σας για να υποσχεθούν ότι δεν θα σας κλέψουν άλλη φορά ;

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί προήλθε από πιέσεις για να συμφωνήσουμε σε σωρεία ιστορικών λαθών όπως «μακεδονικής» γλώσσας (όποιος δεν πείθεται ας ακούσει τι λένε οι Βούλγαροι). Έτσι δημιουργείται κακό προηγούμενο και ήδη πιέζουν και για μακεδονική μειονότητα. Και γιατί να μην αρχίσουν να πιέζουν και οι Αλβανοί και οι Τούρκοι για Ήπειρο και Θράκη όταν βλέπουν πόσο υποχωρητικοί είμαστε ; Να γιατί αυτή η Συμφωνία θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον για την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Μακεδονίας (και όχι μόνο).

«Το διαμαντένιο στέμμα σου για βάλε στο κεφάλι, για να φανεί η δόξα σου Μακεδονία πάλι». Ας θυμούνται οι πολιτικοί την εντολή του Θεού «Μη δώς ετέρω την δόξαν σου, και τα συμφέροντά σοι έθνει αλλοτρίω», γιατί εξωτερική πολιτική δεν σημαίνει ξεπούλημα των περιφερειών της Ελλάδας. Μου περνάει η σκέψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για την Ελλάδα όσο και να αγωνίζονται να την βλάψουν οι εχθροί της, όχι γιατί το αξίζουμε οι Έλληνες, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είμαστε κοντά στον Χριστό όπως ήταν οι πρόγονοί μας, αλλά επειδή οι εχθροί μας είναι χειρότεροι.

8 σχόλια στο άρθρο “Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. ”Ουκ ένι Ελλην και Ιουδαίος…βάρβαρος,Σκύθης δούλος,ελεύθερος,αλλά τα πάντα και εν πάσι Χριστός” (Κολασ.γ΄11),”ητοίμασεν ο Θεός κατά πρόσωπον πάντων των λαών,φως εις αποκάλυψιν εθνών…” (Λουκ.β’ 30-31).

  1. Είναι ανέντιμο ο αχρίστιανος «Ἁραψ» να επικαλείται την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

   Είναι έντιμο να στείλει ανοικτή (επώνυμη ) επιστολή στους 22 Μητροπολίτες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ας το τολμήσει.

   1. Οι μητροπολίτες (όπως οι εφοριακοί ή οι λιμενεργάτες,πχ) λίγο μ’ ενδιαφέρει τι πιστεύουν για οποιοδήποτε θέμα.Αυτοί απευθύνονται στο ποίμνιό τους (κοινώς κοπάδ’) και αυτοί οφείλουν να ακολουθούν τις προσταγές τους.Εγώ,σαν πολίτης κράτους με δημοκρατικό πολίτευμα,κρίνω τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.Αυτών δλδ που είναι επιφορτισμένοι να χαράσουν,συν τοις άλλοις,και την εξωτερική πολιτική της χώρας.Αν δεν είμαι σύμφωνος με τις πράξεις τους,τους καταψηφίζω,φέρνοντας στην εξουσία αυτούς που κατά τη γνώμη μου είναι πλησιέστερα στις απόψεις μου.Ετσι παίζεται το παιχνίδι,και σε όποιον αρέσει!Αν οι κύριοι αυτοί θέλουν να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας,και ξυραφάκια μπόλικα υπάρχουν και χαρτιά να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους,κατεβαίνοντας στις εκλογές.Και εκεί θα μετρήσουμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος.Γιατί είναι ανέντιμο να παραθέτω αποσπάσματα απο την αγία γραφή;Δεν διαφωνώ σε όλα.Ειδικά στο θέμα της οικουμενικότητας,σαν οπαδός της παγκοσμιοποίησης,είμαι απολύτως σύμφωνος.Απλά δεν μ’ αρέσει το μαντρί.Προτιμώ να βόσκω ελεύθερα.Ελευθέρας βοσκής και πόσης!

 2. Γράφετε : Θέλετε σε όσους σας κλέβουν να τους χαρίσετε ένα μέρος από την περιουσία σας για να υποσχεθούν ότι δεν θα σας κλέψουν άλλη φορά ; ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΙ ΟΛΑ !

  1. Το Μακεδονικό χρήζει, ως προς τον χειρισμό του, ικανότητες μεγαλύτερες από του Καρανίκα. Όχι να λανσάρεται η συνθηκολόγηση σαν θρίαμβος και η ντροπή σαν περηφάνια.
  2. Ο σοφός ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος χρέωσε μόνον σε ανιστόρητους διπλωμάτες και αφιλοσόφητους πολιτικούς την ανικανότητά μας να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το ιερό όνομα της Μακεδονίας έναντι σφετεριστών.
  3. 9.1.2018 / ΣΤAΘΗΣ Σ. ποντικι.gr : πωλείται η χώρα μισοτιμής κι αυτοί δεν έχουν την εξουσία να σταματήσουν το έγκλημα που οι ίδιοι κάνουν !

 3. Προσπάθεια σχολιασμού για “Αραψ 28/12/2018 στις 16:26 ¨

  1. Ό άνθρωπος είναι προικισμένος με τίτλους ιερότητας. Ιδίωμα του ανθρώπου, ριζικά διαφοριστικό του από τα ζώα και τα φυτά, είναι η ελευθερία του, εννοημένη μεταφυσικά. Ελευθερία από την δυναστική στην ύπαρξή του επιβολή του ενστίκτου. Παρά το θαυμάσιο δυαδικό χάρισμα, την ελευθερία και την πνευματικότητα, ο άνθρωπος δεν είναι παντοδύναμος, ούτε αλάθητος. Δεν έχει ο άνθρωπος την παντοδυναμία της θεότητος, ώστε να κινείται αλάθητα και απαρέγκλιτα επάνω στο σαθρό έδαφος της μέσα του και γύρω του πραγματικότητας.
  Κ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ της Ακαδημίας Αθηνών. (Η ΕΥΘΥΝΗ τ.397/2005)
  2. «Σύντομα θα είναι αδύνατο για οποιαδήποτε άνθρωπο να μην περιλαμβάνεται στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που δημιουργούνται από κυβερνήσεις και άλλου τύπου οργανώσεις. Η γενιά που γεννιέται τώρα είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά.. Η ταυτότητά σου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γίνεται γνωστή σε όλες τις παγκόσμιες «δυνάμεις», “Ζούγκλα” Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

  3. Σ΄αυτήν τη παγκοσμιοποίηση οι διάφοροι θεσμοί θα αφαιρούν τις ελευθερίες των ανθρώπων προκειμένου οι άνθρωποι να γίνουν πιόνια στα χέρια των ισχυρών της γης. Όλοι θα ελέγχονται με παγκόσμιο φακέλωμα.
  Η αληθινή παγκοσμιοποίησις άρχισε με τη Σάρκωση του Θεού Λόγου. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινά παγκόσμιος άνθρωπος., γιατί θυσιάστηκε για όλο τον κόσμο. Κάθε χριστιανός που ενώνεται με τον Χριστό αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως φύλου, γλώσσης, θρησκείας, εθνικότητος.
  Κατά τους χρόνους της ελεύσεως του Κυρίου η Ρώμη είχε επιτύχει κάποια παγκοσμιοποίηση, την «Pax Romana». Όμως αυτή βασιζόταν στην διάκριση ελευθέρων και δούλων, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων και προϋπέθετε τη λατρεία των ειδώλων και του Ρωμαίου Αυτοκράτορος.
  Ως χριστιανοί δεν προσκυνούμε υπερανθρώπους, ιδεολογίες, είδωλα, ψευδοσωτήρες.
  Προσκυνούμε μόνον τον εν Βηθλεέμ τεχθέντα Κύριον Ιησούν Χριστόν. Τον ταπεινόν Ιησούν. Αυτόν που μας ελύτρωσε με τον Σταυρόν και την Ανάστασή Του.
  Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου +π. Γεώργιος Καψάνης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1998
  4. Εύχομαι όσο ζείς να βόσκεις ελεύθερα.

  1. ”Τίτλοι ιερότητας”!!!Ουάου,που είπε και ο Γιάνης.Τι ακριβώς συνθέτει ένα τέτοιο τίτλο,ποιά τα χαρακτηριστικά του;Είναι στη φύση μας,τους έχουμε απ’ την γέννησή μας ή τους αποκτούμε καθ’ οδόν,δλδ με κάποιο τρόπο διαβίωσης;Τίτλο ιερότητας έχει πχ και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων και ο Σεΐχης Αμπού Ομάρ αλ-Μπαγκνάντι;Εχουν και τα υλικά τέτοιου είδους ιερότητα;Πχ η Κάαμπα,το Τείχος των Δακρύων η η Παντόφλες του Αγίου Παισίου;”Ελευθερία,εννοημένη μεταφυσικά”!!!Ξαναουάου.Προσπάθησα να καταλάβω τι εννοεί ο Ποιητής,μπά!”Η Μεταφυσική είναι παραδοσιακός κλάδος της φιλοσοφίας και σχετίζεται με την ερμηνεία της θεμελιώδους φύσης του όντος (ύπαρξης) και του κόσμου που το περιβάλλει,αν και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να οριστεί.Επίσης,η μεταφυσική στη βιβλιογραφία απαντάται και ως ΜΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ αναλυόμενος μηχανισμός-διαδικασία.Η παραδοσιακή μεταφυσική προσπαθεί να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα1.Τελικά τι βρίσκεται εκεί και 2.Με τι μοιάζει;”.Βοηθείστε με λοιπόν να καταλάβω το νόημα της μεταφυσικώς εννοημένης ελευθερίας.Υπάρχει μήπως και μη μεταφυσικώς (πραγματικώς;τολμώ να ερωτήσω ο αδαής…) εννοημένη ελευθερία;Ισως και με περισσότερους τρόπους εννοημένες ελευθερίες;Δυνάστης το ένστικτο;Και γω που νόμιζα πως ήταν ένα απαραίτητο εργαλείο για την επιβίωση του ανθρώπου…Εφ’ όσον λοιπόν ο άνθρωπος δεν μπορεί να κινείται αλάθητα και απαρέγκλητα (τι είναι πάλι τούτο;…) μέσα του και στην γύρω του πραγματικότητας (μπλόκαρα…) ΚΑΚΩΣ του δόθηκε το δυαδικό χάρισμα (αν του δίνονταν ένα ακόμα,θα ήταν τριαδικό προφανώς…) της ελευθερίας και της πνευματικότητας.Της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΣ εννοημένης ελευθερίας και…..πως εννοημένης πνευματικότητας;Επίσης μεταφυσικώς κι αυτή ή είναι σκέτη;Γιατί δεν το διευκρινίζει ο κος Δεσποτόπουλος και μας αφήνει στα σκοτάδια της αγνοίας;Και αφού δεν του χρησιμεύουν πουθενά,τότε για ποιό λόγο του δόθηκαν;Εμ,θα μου πείτε,αν δεν έγραφε τέτοια ο ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ πως θα ήταν ακαδημαίκός;Για τα υπόλοιπα:Καλύτερα στο μαντρί του Σόρος,παρά στο μαντρί του Σώρρα.Ο πρώτος στέλνει την επιταγή κανονικά στην ώρα της,ενώ ο δεύτερος στο περίμενε και στο θα δούμε!Ολους κάποια στιγμή θα μας φάει ο λύκος (η ο χασάπης…).

   1. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Μόνο κοντά στο Χριστό ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Έτσι η Χριστολογία γίνεται και ανθρωπολογία. Μόνο ο Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος μπορεί να δημι ουργήσει τον αυθεντικό άνθρωπο. Μόνον η ορθόδοξη θεολογία μπορεί να εξηγήσει το μυστήριο του ανθρώπου. Κάθε άλλη προσέγγιση του ανθρώπου οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.
    Χωρίς Χριστό εύκολα οδηγείσαι στην ειδωλοποίηση του εαυτού σου.
    Λοιπόν σεβαστέ μου άνθρωπε, Γίνε θεός χωρίς τον Θεό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.