Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από την Ελλάδα και τον κόσμο γνωρίζουν την Κοζάνη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών – Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή παρουσία



Η Κοζάνη «προσγειώθηκε» τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στο πρόγραμμα Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me, μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture.

Η πρώτη μέρα (24/12) της παρουσίας είχε πρωταγωνιστές τους Μωμόγερους -στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, που πραγματικά ξεσήκωσαν το αεροδρόμιο δίνοντας ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο τόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι ταξιδιώτες αλλά και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών γεύτηκαν παραδοσιακές νοστιμιές από τον πλούσιο και γευστικότατο μπουφέ και ενθουσιάστηκαν με το θέαμα.

“ Η παρουσία της Κοζάνης , τις μέρες των Χριστουγέννων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, είναι μια εξαιρετικά σπάνια δυνατότητα τουριστικής προβολής. Τα μηνύματα που λάβαμε από τους χιλιάδες επισκέπτες ήταν πραγματικά εντυπωσιακά! Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Πολιτιστική πλατφόρμα elculture για τη μοναδική ευκαιρία και να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης Χρύσα Αθανασιάδου και όλους όσους εργάζονται για το συγκεκριμένο project” δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”880″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Το σημερινό πρόγραμμα 12.00-16.00
Χριστούγεννα-25 Δεκεμβρίου

Κόλιαντα Μπάμπου, Κόλιαντα: Μελωδίες χάλκινων πνευστών θα πλημμυρίσουν το Επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου και ομάδα νεαρών με παραδοσιακές φορεσιές, θα τραγουδήσει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, Κόλιαντα Μπάμπου, Κόλιαντα, με το παραδοσιακό ξύλινο σφυρί, τσόκο. Παράλληλα, ο Σύλλογος Κοζανιτών θα σύρει το χορό με σκοπούς της Κοζάνης, προσκαλώντας και τους ταξιδιώτες!

Ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έκθεση φωτογραφίας με χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, η οποία βρίσκεται παρούσα σε όλες τις ιστορικές περιόδους, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης, θα μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα με τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής. Γιορτινά εδέσματα κοζανίτικης κουζίνας και συμπληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με το παραδοσιακό κιχί να έχει εξέχουσα θέση!

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Τέταρτος προορισμός: Γνωριμία με την Κοζάνη
Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 – 16:00

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.