Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Δ. Ραϊτσίνη για τον Καπετάν Φούφα



Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στην εκδήλωση , που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας για την παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Δ. Ραϊτσίνη «Βαγιάρδος του Ελληνισμού» ο Καπετάν Φούφας στον Μακεδονικό Αγώνα , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

«Καλοτάξιδο» ευχήθηκε συγχαίροντας το Συγγραφέα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης , χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Στη σημαντικότητα του βιβλίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο οποίος στάθηκε αρωγός στην έκδοση του πονήματος από τον Δήμο Εορδαίας , εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον κ. Ραϊτσίνη για την πρωτοβουλία του να ασχοληθεί με την προσφορά του Μακεδονομάχου Καπετάν Φούφα στον Μακεδονικό αγώνα.

Εμφανώς συγκινημένος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φούφα Νικόλαος Βόρσιας , επεσήμανε της ιστορική αξία του έργου , που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές .

Το βιβλίο προλόγισαν τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα οι αξιόλογοι ομιλητές: Όλγα Κούρτογλου Dr Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ, Νίκος Σιώκης Dr Ιστορίας Ελληνισμού και Στέφανος Μπίγγας Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας.

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο ίδιος ο Συγγραφέας εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Εορδαίας και σε όλους όσους πίστεψαν στην αξία του έργου , καθώς και σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την επίσημη παρουσίασή του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.