Πονηριές μέσα στη Συμφωνία των Πρεσπών – Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΤου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε τη γνώμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με το να παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων, με το να παραχωρεί μακεδονική γλώσσα, ιθαγένεια, ταυτότητα θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον για την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Μακεδονίας. Βέβαια ένα μικρό μέρος Ελλήνων εμπιστεύονται την κυβέρνηση που εγγυάται ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά αντίθετα, με τη Συμφωνία ενισχύονται η δημοκρατία, η ελευθερία και η ειρήνη σε όλα τα Βαλκάνια.

Δηλαδή οι πολιτικοί μας υπέγραψαν Συμφωνία που είναι εθνικά συμφέρουσα για την Ελλάδα ; Αυτό είναι μια έκπληξη γιατί είναι γνωστό από την ιστορία ότι «οι Έλληνες όσα κερδίζουν στα πεδία των μαχών, τα χάνουν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων». Και όπως έγραφε ο αμερικανός πρόξενος στην Σμύρνη το 1922 Τζώρτζ Χόρτον στο εμπιστευτικό σημείωμά του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ :«οι έλληνες πολιτικοί είναι τρελοί, δεν φαντάζεστε πόσο είναι τρελοί».

Και πιστεύει αυτό το μικρό μέρος των Ελλήνων ότι τώρα λέει αλήθεια αυτή η κυβέρνηση που ξεπέρασε στα ψέματα και στα στριφογυρίσματα κάθε κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια ; Όποιος αμφιβάλλει ας θυμηθεί το Δημοψήφισμα του 2015.

Ποιος Έλληνας διαφωνεί ότι το παραμύθι ότι είναι Μακεδόνες το ξεκίνησε ο Τίτο το 1944 ; Επειδή δηλαδή από τότε ξεκίνησαν την μεγάλη τους προπαγάνδα με την βοήθεια των Δυτικών που χρειαζόντουσαν τον Τίτο και έπεισαν όλο τον κόσμο για το ψέμα ότι είναι Μακεδόνες θα το δεχθούμε και οι Έλληνες ; Άρα είχε δίκιο ο Γκαίμπελς, υπεύθυνος προπαγάνδας του Χίτλερ, που έλεγε : « πέστε ψέματα, πέστε ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει». Ναι κύριοι πολιτικοί αυτό λέτε, αφού όλος ο κόσμος δέχθηκε (το ψέμα) και τους ονομάζει Μακεδονία, δεν μπορούμε να μην το δεχθούμε.

Το άρθρο 7 της Συμφωνίας γράφει ότι και το κράτος των Σκοπίων θα λέγεται Μακεδονία και η περιφέρεια της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία αλλά θα ξέρουμε ότι έχουν άλλη ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό. Δηλαδή ποια ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό έχει κάθε Μακεδονία ; Γιατί δεν το έγραψαν στη Συμφωνία;

Γιατί η Συμφωνία κάνει το λάθος να ονομάσει μακεδονική μια γλώσσα που είναι ένα σερβοβουλγαρικό ιδίωμα ; Γιατί η Συμφωνία δεν κάνει ξεκάθαρο ότι οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου μιλούσαν την ελληνική γλώσσα; ‘Όποιος Έλληνας αμφιβάλλει ας έρθει στη Μακεδονία και θα δει με τα μάτια του ότι όλες οι επιγραφές στην Πέλλα, Βεργίνα, Δίον και παντού στη Μακεδονία είναι στην ελληνική γλώσσα.

Πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας είπε : « Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας». Δυστυχώς όμως αυτά είναι λόγια του αέρα αφού δεν έγραψαν δυο σειρές για το ποια είναι η ιστορία των Σκοπιανών και ποια της Ελληνικής Μακεδονίας. Και όταν μετά από χρόνια πουν οι Σκοπιανοί ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα τους θυμίσουμε τα λόγια του κ. Τσίπρα ;

Στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας είπε : « Μόνο σε μια συγκέντρωση δημοκρατικής δύναμης θα μπορούσαν να έρθουν κάποιοι που έχουν διαφορετική άποψη, είμαστε δημοκράτες πολίτες με διάθεση για διάλογο». Στην ομιλία αυτή ήθελε να πάει ένας συνάδελφός μου, τον ρώτησαν στην είσοδο «από πού είστε» τους απάντησε «από την Μακεδονία» και του απαγόρεψαν την είσοδο λέγοντάς του «για να περάσεις πρέπει να έχεις πρόσκληση, φύγε για να μην βρεις τον μπελά σου». Αυτή είναι η συμπεριφορά της «δημοκρατικής» δύναμης ;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια θολή Συμφωνία. Και δεν θα μπορούσε να μην είναι θολή, γιατί το ψέμα μέσα στη θολούρα μπορεί να κρύβεται. Πριν λίγους μήνες δεν ήταν που ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού μας είπε ότι οι Σκοπιανοί δεν σφετερίζονται την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά είναι αλήθεια αυτά που λένε; Αγνοεί όμως ο κ. σύμβουλος ότι στην απογραφή της Γιουγκοσλαβίας το 1921 ούτε ένας κάτοικος δεν δήλωσε ότι είναι Μακεδόνας και ούτε ένας δεν δήλωσε ότι μιλάει τη μακεδονική γλώσσα (βιβλίο NGL Hammond).

Ναι, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους τους γείτονές μας. Θεμέλιο όμως της φιλίας είναι η αλήθεια. «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε αλήθεια» έλεγαν και οι πρόγονοί μας. Βέβαια οι προηγούμενοι «δημοκράτες» επειδή «έχουν διάθεση για διάλογο» αυτούς που λένε την αλήθεια τους ονομάζουν φασίστες και εθνικιστές. Που είναι το παράξενο, εδώ στην πρώην Σοβιετική Ένωση σκότωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες με την κατηγορία ότι είναι φασίστες.

Οι Σκοπιανοί εδώ και 70 χρόνια κλέβουν την ιστορία μας. Αδίστακτα γέμισαν ψέματα όλο τον κόσμο και τον έπεισαν για τα ψέματά τους. Και εμείς τώρα είμαστε περήφανοι που κάναμε μαζί τους μια «ειλικρινή» Συμφωνία; Το μόνο που καταφέραμε είναι ότι θα μας καταριούνται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που προδώσαμε την μία και μόνο μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία.

14 σχόλια στο άρθρο “Πονηριές μέσα στη Συμφωνία των Πρεσπών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. Κύριε Παπαδόπουλε,ξεχνάτε (σκόπιμα;) πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ειδωλολάτρες,κρετίνοι,ομοφυλόφιλοι,παιδεραστές και το κακό συναπάντημα μαζί!Οι βόρειοι γείτονές μας,εν αντιθέσει,είναι χριστιανοί ορθόδοξοι,βαπτισμένοι εν Χριστώ αδελφοί μας (με σταυρουδάκι και μπομπονιέρες)!Και σεις υπερασπίζεστε αυτούς που εμείς σαν ορθόδοξοι χριστιανοί θα έπρεπε να απορρίπτουμε κάθε ιστορική και προγονική σχέση (που εμείς οι πόντιοι ούτως ή άλως δεν έχουμε) μαζί τους!Αναρωτιέμαι,μήπως είστε κρυφοδωδεκαθειστής;Η ”με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” (δηλ.μια με το Χριστό και μια με τους ειδωλολάτρες);

  1. Ξεχνάτε οτι ζούσαν προ Χριστού. Μετά όμως δέχθηκαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου και όπως όλη η Ελλάδα έτσι και η Μακεδονία γέμισε αγίους. Το κράτος των Σκοπίων 25% ειναι Αλβανοί μουσουλμάνοι. Αλλά τι σημασία έχει αυτό ; Εσείς που είστε πόντιος αφήνετε τους πόντιους να σας κλέβουν ελεύθερα ;

   1. Πίστεψες ότι είναι πόντιος ; μεταμορφώθηκε σε πόντιο !
    Απλά δεν σέβεται τη ζωή και η έλλειψη σεβασμού είναι συνώνυμη με την αλαζονεία και με την αγένεια.

    1. Πόντιος μ’ έναν ομάτ’ κι ατό με γλαύκωμαν!Τι να σεβαστώ βρε άνθρωπε που βγαίνει η κάθε κουκουρούκου και γράφει το κοντό της και το μακρύ της!Μιλάει ο κος Παπαδόπουλος λες και είναι ο δισέγγονας του Μεγαλέξαντρου και παν να του φαν το αμπελοχώραφο.Του οποίου οι παππούδες ήρθαν το ’22 στην Ελλάδα!Που δεν ξέραν ούτε τι είναι ούτε προς τα που πέφτει!Κι αποκαλούσαν εαυτούς Ρωμαίους ( η Ρωμανία κι αν επέρασεν,ανθεί και φέρει κι άλλον)!Και δικαιούται αυτός να αποκαλείται Μακεδόνας κι αυτοί που ζουν απ’ το 600-700 μχ στν περιοχή, δεν δικαιούνται να αυτοαποκαλούνται Βορειομακεδόνες!Διευκρινίζοντας μάλιστα πως ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία Μακεδονία!Ζείτε στην κοσμάρα σας,στον μεσαίωνά σας,με τις προφητείες και τις διδαχές των ”αγίων πατέρων” σας να καθοδηγούν τη σκέψη σας,νομίζοντας πως αυτή είναι η πραγματικότητα.Αμ δε!

     1. Κατ΄αρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Χαίρομαι που λέτε το ιστορικά σωστό οτι ήρθαν 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Πουθενά στη Συμφωνία δεν διευκρινίζουν οτι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία. Με την αρχαία ελληνική ιστορία γράφει οτι δεν έχουν σχέση, ναι αλλά ποια αρχαία ελληνική ιστορία ; Αφου δεν έχουν καμια σχέση με τον πολιτισμό, την ιστορία, το μεγαλείο της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας γιατί να ονομαστούν Μακεδόνες; Τότε και η Τουρκία να ονομαστεί Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αφού για πάνω απο 1000 χρόνια είχε τα εδάφη της. Τέλος καταλάβετε οτι ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε 350 χρόνια πριν τον Χριστό, άρα δεν μπορούσε να ειναι Χριστιανός. Γι΄αυτούς κήρυξε ο Χριστός οταν κατέβηκε στον Άδη μετά την Σταύρωσή Του και πιθανόν να πίστεψε ο Μέγας Αλέξανδρος και να σώθηκε. Και μην ξεχνάτε οτι ο Μέγας Αλέξανδρος επειδή έκανε την ελληνική γλώσσα παγκόσμια διευκόλυνε το κήρυγμα του Ευαγγελίου.

      1. Το αν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία είναι καθαρά θέμα ιστορικών,ανθρωπολόγων και,εν τέλει, επιστημόνων που ασχολούνται με την καταγωγή μας.Προσωπικά πιστεύω πως ουδεμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο,έχουν.Προσπαθούν κι αυτοί (όσοι τουλάχιστον το ισχυρίζονται) να χτίσουν τους μύθους τους.Κι ένας ”λαμπρός Στρατάρχης” παγκοσμίας φήμης θα ήταν ό,τι πρέπει (σαν να κολλάς το σήμα της Φεράρι στο τσικουιτσέντο σου-παιδαριώδες!).Ο Μεγαλέξανδρος,πάντα κατά την προσωπική μου άποψη,δεν ήταν παρά ένας καλαμοκαβαλημένος (μισότρελος) σφαγέας,που στο τέλος πίστεψε πως ήταν και θεός!Λέτε για Αδη:Αν δεν κάνω λάθος,το χριστιανικό δόγμα μιλάει για παράδεισο και κόλαση.Αδης (θεός ,” ο πολυξενώτατος Ζήνας των κεκμηκότων” κατά τον Αισχύλο!) υπήρχε για τους δωδεκαθειστές αρχαίους Ελληνες.Αν κατέβηκε ο Χριστός,ΟΝΤΩΣ,στον Αδη να κηρύξει,δεν ”νομιμοποιεί” κατ’ αυτόν τον τρόπο τον δωδεκαθεισμό;Τι ψάχνεις,θα μου πείτε…Το γιατί να ονομασθούν Βορειομακεδόνες:Πρώτον,γιατί έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.Δεύτερον,επειδή διαμένουν κοντά στα χίλια τριακόσια χρόνια σε μια περιοχή με αυτό το όνομα (μην ξεχνάμε και το νόμο περί χρησικτησίας του Πατρός Μητσοτάκη!).Τρίτον,αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσεταιριστούμε ειρηνικά μια γειτονική μας χώρα.Τέταρτον,γιατί είναι εναντίον το καθ’ ημάς ιερατείο (αλάνθαστος τρόπος κρίσης,όπου αυτοί σχίζουν καλυμμαύχια,κάτι σωστό πάει να γίνει).Και κάτι τελευταίο:Διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για τα κακά και τις συμφορές που θα επιφέρει αυτή η ”επαίσχυντη” συμφωνία στις επόμενες γεννεές (ο κος Παπαδόπουλος μάλιστα φοβάται τις κατάρες των παιδιών και των εγγονών του για το ”ξεπούλημα” του ονόματος),ενώ για τα χρέη που τους αφήσαμε θα μας εύχονται και θα μας μακαρίζουν!…Επιλεκτική ευαισθησία,δε νομίζετε; Επίσης χρόνια σας πολλά,να είμαστε καλά κι ας διαφωνούμε.

   2. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ασπάστηκε τον χριστιανισμό.Ασε που ήταν και αρσενοκοίτης.Αμαρτία που οδηγεί κατευθείαν στο πιό καυτό καζάνι ,”κατά τας γραφάς”!

    1. -Οι Πόντιοι είναι Έλληνες που ζούνε στην Ελληνική Μακεδονία. Δεν το καταλαβαίνεις ! Θα το καταλάβεις όταν γίνεις έξυπνος.
     -Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ασπάστηκε τον χριστιανισμό ! Τόσο άσχετος !!!
     Η πατρίδα βρίσκεται στα νύχια ενός ανεκδιήγητου εσμού, που δεν έχει απλώς αβυσσαλέο μίσος προς οτιδήποτε ελληνικό, αλλά και που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε. Και εσύ χειροκροτάς.
     Είσαι σαν κι΄αυτούς: Eταράχθησαν, εσαλεύθησαν ως ο μεθύων και πάσα η σοφία αυτών κατεπόθη. (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)

 2. κύριε Παπαδόπουλε θερμότατα συγχαρητήρια και πάλιν και πολλάκις. Και σας χαίρομαι γιατί συνεχίζετε την εκλεκτή αρθρογραφία σας παρά τα εμετικά επερκχειλίσματα ανθελλήνων και αντιχρίστων με εξαιρετικές σπουδές στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
  1. Η Συμφωνία πέρασε απ’ τη Βουλή της FYROM με εκβιασμούς και εξαγορές, που υπερψηφίσθηκε από λεχρίτες του κοινού ποινικού δικαίου, γιατί να μην περάσει απ’ τη Βουλή των Ελλήνων με την επικουρία αποστατών και πάσης φύσεως ρεταλιών. Άλλωστε γιατί να διεκδικεί κύρος ένα Σύμφωνο εκ των πραγμάτων αναιδές, υβριστικό και πολεμοκάπηλο; Και στο κάτω – κάτω, όταν αυτό το Έδικτο το έχει εκδώσει ο κ. Πάιατ τι σημασία έχει η υπογραφή Τσίπρα ή Ζάεφ; http://www.topontiki.gr 13-12-18

  2. Για το ανοσιούργημα Τσίπρα – Κοτζιά, ο κόλαφος με διαστάσεις βόμβας ήρθε από την Βουλγαρία με την δήλωση τού Βουλγάρου αναπληρωτή πρωθυπουργού Καρακατσάνοφ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει»! Και το ειδικό ράπισμα στον δικό μας: «Αυτή η χώρα δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αυτή την νοοτροπία. Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία μας», συμπλήρωσε ο Βούλγαρος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.