Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση Τροχαίας στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες«Οδηγώ συνετά, προστατεύω τη ζωή» το σύνθημα της Έκθεσης

Από τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης οργανώθηκε η πενθήμερη Έκθεση Τροχαίας, από 10 έως και 14 Δεκεμβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η Έκθεση, με κεντρικό σύνθημα «Οδηγώ συνετά, προστατεύω τη ζωή», εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Την Έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Δυτικής Μακεδονίας, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μεγάλος αριθμός παιδιών με τους γονείς τους.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα Τροχαίας από καταρτισμένο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης και να περιηγηθούν στους χώρους της, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ διανέμονταν σχετικό ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Επίσης, στον χώρο της Έκθεσης εκτίθονταν ζωγραφιές παιδιών με θέμα την οδική ασφάλεια, εξοπλισμός τροχαίας (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα, θορυβόμετρα κ.α.), καθώς και ειδικός εξοπλισμός με προσομοιωτές οδήγησης και χρήσης ζώνης ασφαλείας, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, σε τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής, εκπαιδεύτηκαν παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ σε εγκατεστημένο στο χώρο της Έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, εκπαιδεύτηκαν από προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας, με διαδραστικό τρόπο, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί και ως επιβαίνοντες σε οχήματα, κάνοντας πρακτική άσκηση σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, έμπειρο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, ενημέρωνε και επιδείκνυε στους επισκέπτες τον σωστό τρόπο τοποθέτησης, τόσο των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, όσο και των παιδικών καθισμάτων σε αυτά.

Οι δράσεις της Έκθεσης Τροχαίας, κορυφώθηκαν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 με εισηγήσεις από τον Βουλευτή Ημαθίας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιο Ουρσουζίδη, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγκοινωνιολόγο κ. Θάνο Βλαστό και το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Αστυνόμο Α΄ κ. Φίλιππο Ζουρνατζή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σιόρεντας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης κ. Χαράλαμπος Θεοχάρης και εκπρόσωποι θρησκευτικών και πολιτικών αρχών.

Η Έκθεση ολοκληρώθηκε με κλήρωση και διανομή 45 ποδηλάτων, με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας, σε μαθητές που το προηγούμενο διάστημα είχαν παρακολουθήσει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του διοικητή της Τροχαίας Κοζάνης κ. Φ. Ζουρνατζή και τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”867″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση Τροχαίας στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.