Ικανοποίηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. – Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Πιο συγκεκριμένα:

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση της από 20.06.2017 Shareholders Agreement (συμφωνία μετόχων ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., STATE GRID EUROPE LIMITED, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και Ελληνικό Δημόσιο) και αφορά τα Δικαιώματα των Εργαζομένων στο άρθρο 17 παράγραφος 1 & 2.

Με τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις διασφαλίζονται απολύτως τα δικαιώματα των εργαζομένων και απαγορεύεται ρητά στην Εταιρεία να προβεί σε απολύσεις πριν την θεμελίωση ΠΛΗΡΟΥΣ συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Την από 28.11.2018 απόφαση του Δ.Σ. με την οποία χορηγούνται στους εργαζόμενους παροχές σε είδος που εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες της Εταιρείας ως ανταμοιβή για την επίτευξη των στόχων.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ αναμένει την άμεση υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων, θεωρώντας τες βέλτιστες πρακτικές των σύγχρονων Επιχειρήσεων.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – 13/12/2018

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και στον Όμιλο ΔΕΗ απασχόλησαν τη χθεσινή (13 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το σώμα ενημερώθηκε για τις διαδικασίες απορρόφησης της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τα σχετικά με αυτήν εργασιακά θέματα στη βάση της ικανοποίησης του συνδικάτου για την πραγματοποίηση ενός θετικού βήματος που άλλωστε αποτελούσε και πρόταση της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία η ευκολία με την οποία άλλαξε η εταιρική δομή της θυγατρικής.

Ακόμη, αναπτύχτηκε προβληματισμός σχετικά με τις παλινωδίες της διοίκησης της ΔΕΗ στην Εμπορία (με το κλείσιμο και το άνοιγμα καταστημάτων) ενώ επισημάνθηκε πως σχετικά με την απόφαση για τις επιπλέον ώρες λειτουργίας των ΑΗΣ η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς όρους και προϋποθέσεις που μπορεί να την αναιρέσουν.

Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πρώτη συνάντηση με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στ.Οκταποδά κατά τη διάρκεια της οποίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα τους εργαζομένους στον Διαχειριστή Διανομής.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο πρόγραμμα πρόσθετης υγειονομικής ασφάλισης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ και στην προσπάθεια που θα κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που «έθεσε» η δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση Ημερίδας από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές , να εξεταστούν τα παραδείγματα άλλων χωρών και τελικά να διατυπωθούν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις.

Αναφορικά με το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων εκφράστηκε η απόλυτη αντίθεση στις εξόφθαλμα ευνοϊκές αποφάσεις που καλείται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ που δίνουν «γη και ύδωρ» στους ψευτοεπενδυτές και επαναβεβαιώθηκε ότι θα αξιοποιηθεί κάθε μέσο ώστε ο νόμος για την «αποεπένδυση» να μείνει στα χαρτιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.