Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Κλίμα ανισότητας και αναξιοκρατίας με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ΚοζάνηςΜε την υπ’ αριθ. 755/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, με την οποία τροποποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Κοζάνης, και αντίκειται στις διατάξεις του Ν. 4369/2016 και της εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αριθμό ΑΠΔΙΔΑΔ/Φ.35.50/2412/οικ. 21795/18.06.2018 (ΑΔΑ:ΨΤΜΓ465ΧΘΨ-ΣΟΔ) δημιουργείται κλίμα ανισότητας, αναξιοκρατίας και πιθανές συνθήκες άσκησης εκβιασμών από τον εκάστοτε Δήμαρχο και συγκεκριμένα στις διατάξεις των Συνταγματικών αρχών της ισότητας, της αξιοκρατίας και της κατοχυρωμένης στο άρθρο 103 του Συντάγματος αρχής της ορθολογικής οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα οι διατάξεις αυτές του Ο.Ε.Υ. που αντίκεινται στο Νόμο, τείνουν να προξενήσουν βαριά ηθική και υπηρεσιακή βλάβη σε πολλούς συνεπείς άξιους και ικανούς Υπαλλήλους του Δήμου και μελών του Σωματείου μας.

Συνάδελφοι που υπηρετούν σήμερα σε θέσεις ευθύνης και οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τους δημιουργείται αδικαιολόγητη αναστάτωση, ανασφάλεια και καχυποψία, στοιχεία που οδηγούν σε αποδιοργάνωση και δυσλειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου που τελικός αποδέκτης είναι ο δημότης. Αναρωτιόμαστε, μήπως οι ανωτέρω διατάξεις υποκρύπτουν διάθεση ρουσφετολογικών τοποθετήσεων ? ?

Να σημειώσουμε επίσης ότι ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ οι εργαζόμενοι του Δήμου, στη σύνταξη – παρουσίαση του Ο.Ε.Υ. και των θέσεων τους, που έχει κατά καιρούς εκφράσει ο Σύλλογος, ο οποίος δεν προσκλήθηκε να παραστεί και να εκφράσει τις απόψεις του κατά την ψήφιση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στις 12.11.2018.

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας που κατά τεκμήριο αφορά τους εργαζόμενους στο Δήμο, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, να μη σχεδιάζεται-αποφασίζεται, πίσω από κλειστές πόρτες και αιφνιδιαστικά να ψηφίζεται.

Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση του Ο.Ε.Υ. που υποβαθμίζει και απαξιώνει τους Συναδέλφους μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Εκ του Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.