Με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός»Στα πλαίσια προβολής και στήριξης πολιτιστικών δράσεων της περιοχής, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το 15ο Σύνταγμα Πεζικού συνεργάζονται και διοργανώνουν από κοινού μία ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα «Στρατός – Καστοριά – Πολιτισμός».

Η καθημερινότητα και οι δράσεις του Στρατού στην περιοχή της Καστοριάς, εμπνευσμένα από το έντονο πολιτιστικό άρωμα και φυσικό κάλλος της πόλης, απεικονίζονται στα έργα ζωγραφικής και τις φωτογραφίες της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο αρχοντικό «Τσιατσιαπά» στην Καστοριά από τις 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 8 Ιανουαρίου 2019.

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς ανταποκρίνονται στους στόχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να προάγει τον πολιτισμό ο οποίος μπορεί να αποτελέσει κίνητρο τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή.

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για την συνεργασία και την στήριξη εξέφρασε ο Υποδιοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης Κωνσταντίνος Παντελόπουλος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο γραφείο του.

Ο κ. Παντελόπουλος τόνισε τη σημασία στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναδεικνύουν το κοινωνικό του έργο και συνδράμουν στη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης συνεχάρη τον κ. Παντελόπουλο για την πρωτοβουλία αυτής της έκθεσης και ανέφερε ότι «Η Καστοριά διψάει για πολιτισμό και ο Στρατός μαζί με όλους τους άλλους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους έρχεται να δείξει ότι δεν είναι απών απόν την τοπική κοινωνία και τις τοπικές δράσεις και πραγματικά αυτό μας χαροποιεί».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.