Ανακοινώσεις σωματείων εργαζομένων για το νέο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ στον ΑΗΣ ΚαρδιάςΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Να σταματήσει τώρα η θανάσιμη αδιαφορία για την ζωή των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι για την κρεατομηχανή του κέρδους

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 8.00 το απόγευμα της Τρίτης στην αυλή του ΑΗΣ όταν απολήπτης κόπηκε στα δύο και κατέρρευσε τραυματίζοντας εγκλωβίζοντας τους δύο εργαζόμενους που δούλευαν σε αυτό το μηχάνημα. με παρέμβαση της πυροσβεστικής οι δύο εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνος για την ζωή τους και αποφευχθήκαν τα χειρότερα.

Τους ευχόμαστε καλή ανάρρηση και βρεθούν σύντομα κοντά στις οικογένειές τους για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.
Τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα της εργοδοσίας και της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή από ΔΕΗ και εργολάβους συνεχίζονται και εντείνονται, κάνοντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης και των εργολάβων να παίζουν την ζωή τους όταν πάνε για το μεροκάματο ρώσικη ρουλέτα.

Κάτω από την αδηφάγα βουλιμία της εργοδοσίας για λιγότερο κόστος και περισσότερο κέρδος, αφήνουν τους εργαζόμενους έκθετους σε κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή.
Η έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους, την κακή συντήρηση του εξοπλισμού και την καταστρατήγηση των κανόνων ασφάλειας προσωπικού στην εργασία.

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα σαν το συγκεκριμένο σε σταθμούς και ορυχεία που μετρούν πολλές δεκαετίες στην παραγωγή, έχουν σαραβαλιαστεί, και ενώ θα έπρεπε να γίνει σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια ανακατασκευή ή να είχαν αποσυρθεί, τα κρατούν σε λειτουργία χωρίς τις απαιτούμενες συντηρήσεις, όπως όπως, με έλλειψη προσωπικού αλλά και ανταλλακτικών, για να μειώσουν το κόστος. Αλλά παράλληλα να χαρίζουν εκατομμύρια στους ιδιώτες.

Πριν από λίγες μέρες διοίκηση, φορείς και συνδικάτα, όπως κάθε χρόνο, καμαρώνουν καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο των θανόντων εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα και την ίδια στιγμή αδιαφορούν που μέσα στην παραγωγή οι εργαζόμενοι παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμμα.

Στο πρώην πλέον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τον οποίο ανακοίνωσαν ότι θα το μετατρέψουν σε κινηματογραφικό στούντιο μόνο ταινίες τρόμου μπορών να γυρίζουν γιατί όλες οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή είναι «στοιχειωμένα » από το αίμα των εργατών και καθημερινά στην πραγματικότητα εκτυλίσσεται τρόμος αγωνία και θρήνος για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους
.
Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει αυτήν την άναρχη καταστροφική και θανατηφόρα παραγωγική διαδικασία.
Τα συνδικάτα και εργαζόμενοι από την δική τους πλευρά θα πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και να μην εθελοτυφλούμε σε αυτά τα προβλήματα, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εμποδίσουμε την συνέχηση αυτής της κατάστασης.

Να μην κινδυνεύει η ζωή μας όταν πάμε για μεροκάματο
Να μην χάσουμε και άλλους συναδέλφους.

ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ
ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΔΟΣ


«Η ΕΝΩΣΗ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στον ΑΗΣ Καρδιάς.
Ευτυχώς ο παράγοντας τύχη, για άλλη μια φορά έπαιξε το ρόλο του.

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη 11/12/2018 και ώρα 8 το βράδυ, για άγνωστους λόγους κατέρρευσε ο απολήπτης στην αυλή του λιγνίτη.
Στον απολήπτη εργαζόταν 2 συνάδελφοι, όπου τραυματιστήκαν ευτυχώς ελαφρά, μετακομιστήκαν στο Νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου.
Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή ανάρρωση.

Συνάδελφοι οι παράγοντες για εργατικά ατυχήματα είναι πάρα πολλοί.
Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ», καλεί όλους τους συναδέλφους, να είναι προσεκτικοί γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη ζωή μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ


ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η – Κ.Η.Ε

Ευτυχώς, η άμεση αντίδραση των συναδέλφων, της διοίκησης του σταθμού και των ανδρών της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα από την εκτεταμένη ζημιά που σημειώθηκε σε έναν από τους αποθέτες στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς χθες το βράδυ και από την οποία κινδύνεψαν άμεσα δύο συνάδελφοι εργαζόμενοι.

Τα αίτια του σοβαρού ατυχήματος θα αναλάβει να διερευνήσει επιτροπή της ΔΕΗ στην οποία και θα συμμετάσχει θεσμικά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ώστε να εντοπιστούν και να διορθωθούν –αν υπάρχουν – αδυναμίες και προβλήματα καθώς και να γίνουν όσα χρειάζονται προκειμένου οι συνάδελφοι μας να εργάζονται με περισσότερη ασφάλεια.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εύχεται «περαστικά» στους δύο συνάδελφους που τραυματίστηκαν και ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης για την άμεση βοήθεια και αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας γιατί «Δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. A.E.

Με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, παρακαλώντας τους Άγιους Πάντες να βάζουν κάθε φορά το χέρι τους ώστε να μην θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και με τις οδηγίες προς άπαντες τους εργαζόμενους να παραμένουν σταθερές (ως προς τον τρόπο και τις συνθήκες με τις οποίες θα πρέπει να εκτελούνται οι κάθε είδους εργασίες), ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναμένει το επίσημο πόρισμα της επιχείρησης που διερευνά τα αίτια του ατυχήματος που σημειώθηκε στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς.

Για μία ακόμα φορά, η άψογη διαχείριση της κατάστασης τόσο από τους συναδέλφους όσο και από την Διοίκηση του Σταθμού και το πυροσβεστικό σώμα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην «αναίμακτη» έκβαση του συμβάντος.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους «σιδεροκέφαλοι» και ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά τους.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων θα συμμετέχει στη διαδικασία διερευνήσεως της υπόθεσης.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.