Γ. Κασαπίδης: «Καμία παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών στις περιοχές που αυτοί κυρώθηκαν. Μοναδική επιλογή η αίτηση εξαγοράς»

Την ανάγκη να διευθετηθούν τα ζητήματα που προέκυψαν με τους δασικούς χάρτες και στέρησαν πολύτιμα χρήματα από τους παραγωγούς κατά την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2018, τόνισε ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης σε σχετική συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης που υπέβαλε.

Υπογράμμισε επιπλέον τον κίνδυνο να υπονομευτούν και οι ενισχύσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη ή έπονται και να απολεσθούν κονδύλια από την αγροτική οικονομία, όσο δεν τακτοποιούνται οριστικά οι εκκρεμότητες χρήσης γης εντός δασικών εκτάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις περιοχές -μεταξύ των οποίων και η Κοζάνη- στις οποίες οι δασικοί χάρτες έχουν ήδη κυρωθεί. Σε αυτές πολλοί παραγωγοί, για διάφορους λόγους –κυρίως έλλειψη ενημέρωσης και περιορισμένο χρονικό όριο- δεν άσκησαν τα τότε διαθέσιμα ένδικα μέσα και τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους.

Παρά τη διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους δύνανται να διασφαλίσουν και αυτοί τα δικαιώματα ασκώντας διαθέσιμα ένδικα μέσα, δυστυχώς δε δόθηκε δέσμευση για εκ νέου εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων. Έτσι, η μόνη δυνατότητα που δίνει πλέον η πολιτική ηγεσία στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς αυτών των περιοχών ώστε να διασφαλίσουν τη χρήση γης επί των δασικών εκτάσεων, είναι η εξαγορά αυτής, καταβάλλοντας το σχετικό τίμημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.