Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Κοζάνη και στα ΣέρβιαΑνακοινώνεται ότι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πανηγυρίζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης, όπου και θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες:

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου: 7.30 π.μ., Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
5.30 μ.μ.: Εσπερινός –Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας.

Πανηγυρίζει, επίσης, το ιερό εξωκλήσι της Αγ. Βαρβάρας στη Γέφυρα Σερβίων, ως εξής:
Δευτέρα 3/12, 5.00 μ.μ., Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Τρίτη 4/12, 7.30 π.μ., Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Από την Ιερά Μητρόπολη

2 σχόλια στο άρθρο “Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Κοζάνη και στα Σέρβια

  1. Στοιχεία βιογραφίας της αγίας
    Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).
    Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.

    Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα, Μαρκιανό, κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό. Μετά από φρικτά βασανιστήρια σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

    1. Κατόπιν εορτής και παρελάσεως,δλδ!Δεν μπορούσε να τον αμολύκει λίγο πιο νωρίς,ο ευλογημένος;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.