Ανακοίνωση από τη Δημοκρατική Συνεταιριστική Συνεργασία προς τους συνεταιριστές του ΠΣΥΠ ΔΕΗΠρος όλους τους συνεταιριστές του ΠΣΥΠ ΔΕΗ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια της δεοντολογίας, με το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τους συναδέλφους θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας που αφορούν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΠ ΔΕΗ (που πραγματοποιήθηκε στις 22.11.2018, στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Αθήνα) και στο οποίο, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν τα κάτωθι:

Α) Λήψη απόφασης για παροχή προγράμματος Δευτεροβάθμιας υγείας. Επί του θέματος αυτού –ως ψηφοδέλτιο- ψηφίσαμε ΚΑΤΑ, αιτιολογώντας την απόφασή μας.
1ον:Δεν έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός, κατά τα πρότυπα που εφαρμόζουν όλες οι επιχειρήσεις στην χώρα αλλά και παγκοσμίως, θέλοντας προφανώς να πετύχουν καλύτερες παροχές με χαμηλότερο τίμημα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης περίπτωσης αποτελεί η ΔΕΗ που για αντίστοιχο πρόγραμμα, προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου)

2ον:Είμαστε αντίθετοι με την απευθείας ανάθεση και για έναν επιπλέον λόγο που δεν είναι άλλος από το ότι δίνουμε τροφή για ποικίλα κακόβουλα σχόλια.

3ον: Δεν είχαμε ολοκληρωμένη γνώση για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας υγείας παρά μόνο μια σύντομη ενημέρωση από το προεδρείο που προφανώς δεν ήτο επαρκής για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Β)Προσλήψεις – ανανεώσεις συμβάσεων προσωπικού
Επί του θέματος αυτού ψηφίσαμε ΚΑΤΑ,καταθέτοντας για πολλοστή φοράτην δική μας πρόταση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: κριτήρια ΑΣΕΠ για όλες τις νέες προσλήψεις και ανανεώσειςσυμβάσεων (προτάσσοντας τις περιπτώσεις χηρείας όπου είναι δυνατόν) όχι απλά για να δείξουμε αλλά για να αποδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, σε αντίθεση με την αναλγησία των κυβερνώντων που καταδικάζει τις οικογένειες. Οικογένειες που εκτός του μοιραίου συμβάντος, έρχονται αντιμέτωπες και με ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης. Περαιτέρω, όχι προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων εξ’ ιδίων και των ιδίων.

Γ) Προϋπολογισμός
Επί του θέματος αυτού ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο τουπροϋπολογισμού δε μας δόθηκε παρά μόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς προφανώς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να τον επεξεργαστούμε και να τον κατανοήσουμεώστε να είμαστε σε θέση να διατυπώσουμε τις απορίες και τις προτάσεις, τεκμηριωμένα και ορθολογικά.

Υπεύθυνος για τη σύνταξη
Παλάσκας Νικόλαος
Μέλος Διοίκησης ΠΣΥΠ ΔΕΗ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοίνωση από τη Δημοκρατική Συνεταιριστική Συνεργασία προς τους συνεταιριστές του ΠΣΥΠ ΔΕΗ

  1. Κ. Παλασκα καλά θα ήταν να λες όλη την αλήθεια….
    Μόνο εσύ δεν ψήφισες τα θέματα του Δ.Σ…. Το άλλο μέλος της παράταξής σου τ ψηφισε όλα.
    Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν με 14 υπέρ και 1 κατά ή λευκό το δικό σου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.