Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: «Ζητούμε ομόφωνα την απόσυρση των διατάξεων για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων»



Οι καθηγητές και καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, κατόπιν διεξοδικής μελέτης των προωθούμενων διατάξεων για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων (άρθρο 40, παρ. 5β και 5γ του Σχεδίου Νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις») ζητούμε ομόφωνα την απόσυρσή του.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις, που έχουν σχεδιαστεί αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος, υποβαθμίζουν τον θεσμό και ρόλο των Μουσικών Σχολείων, αλλοιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών και διαστρεβλώνουν τον βασικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό προσανατολισμό τους υπονομεύοντας την κατάρτιση και το επαγγελματικό μέλλον των μαθητών και μαθητριών και συγχρόνως θέτοντας σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων μουσικής παιδείας ανεξαρτήτως μορφής εργασιακής απασχόλησης (μονίμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων).

Όλοι οι καθηγητές και όλες οι καθηγήτριες, γενικής και μουσικής αγωγής, του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας συμπλέουμε απόλυτα με τις απόψεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Μουσικών Σχολείων ανά την επικράτεια, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και όλων των μαθητικών κοινοτήτων της χώρας, που έχουν εκφράσει δημόσια και με σθένος την αντίθεσή τους στις συγκεκριμένες διατάξεις του προαναφερθέντος νομοσχεδίου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων,  Ο Διευθυντής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.