Σε μια εξαιρετική συναυλία με τον Γ. Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης



Στο πλαίσιο των συστηματικών δράσεων εξωστρέφειας και «ανοίγματος» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς την πόλη, ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τη συμμετοχή της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης, έδωσαν μια μοναδική συναυλία το βράδυ της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στις «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ», τον θεσμό που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, με στόχο να φέρει τα μέλη του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, αλλά και το κοινό της πόλης, πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό. Έναν θεσμό τον οποίο, μετά από πρόταση του ΑΠΘ, δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και στήριξε ο Γιώργος Νταλάρας.

Στο πρώτο μέρος ερμηνεύτηκε το έργο «Άξιον Εστί» με αφηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Αναστασάκη, και με τον βαρύτονο Απόστολο Σωτηρούδη, ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούστηκαν λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης, σε διδασκαλία της Ε.Τσιούρα και διεύθυνση του Δ. Δημόπουλου.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.