Επιτυχημένη η συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του ΠΔΜ Hyperion Robotics στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO στην Ταϊλάνδη



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή της ομάδας ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Hyperion Robotics, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στην Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης 16-18 Νοεμβρίου 2018.

Η Hyperion Robotics, εξασφάλισε το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, WRO Hellas, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Γαλατσίου στην Αθήνα,1 Ιουλίου 2018.

Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία με εντατικούς ρυθμούς το Μάιο του 2018. Καθημερινά η ομάδα εργαζόταν πάνω στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ που θα έβρισκε και θα τοποθετούσε συγκεκριμένα κυβάκια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, ακολουθώντας τους κανόνες του γνωστού παιχνιδιού Tetris, με σκοπό τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πόντων.

Την τελευταία στιγμή, λόγω των απαιτήσεων του διαγωνισμού τα ρομπότ μερικών ομάδων, συμπεριλαμβανόμενης και της Hyperion Robotics, εμφάνισαν κάποιες δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα η ομάδα να συγκεντρώσει χαμηλή βαθμολόγια. Με την έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού η ομάδα κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Είναι η 3η φορά που η ομάδα εκπροσώπησε την χώρα μας, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατακτώντας την 13 η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 22 ομάδες από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι:

Χατζησάββας Αντώνιος – Team Leader
Χασχατζή Ακριβή – Software Engineer
Χασχατζής Χρήστος – Software Engineer
Φράγκος Γεώργιος – Construction Analysis and Design
και ο επιβλέποντας καθηγητής είναι ο Δρ. Μηνάς Δασυγένης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που μας εμπιστεύτηκε να το εκπροσωπήσουμε καθώς και τον Δήμο Κοζάνης για την έμπρακτη στήριξη
του.

Η ομάδα ετοιμάζετε να συμμετάσχει , για 2 η φορά, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής τον Μάιο του 2019.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.