Τι απάντησε ο Λ. Ιωαννίδης για το ακριβό νερό της Κοζάνης και το 80% στους λογαριασμούς;



– Γιατί το νερό της Κοζάνης είναι τόσο ακριβό;; Ποτέ επιτέλους θα καταργηθεί το 80% που πληρώνουμε τόσα χρόνια άδικα;; Πλησιάζουν πάλι οι εκλογές και 5 χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα για αυτό το θέμα…

Κατανοώ τον προβληματισμό σου, όμως το νερό είναι ακριβό, κυρίως λόγω της καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα από τα ορυχεία της ΔΕΗ. Πλέον το νερό έρχεται από μακριά και από μεγάλο βάθος. Η ΔΕΥΑΚ έχει προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση για την ζημιά που έχει υποστεί. Το 80% καλύπτει τις ανάγκες για έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Η απόφαση για την κατάργηση του 80% δεν θα πρέπει να δυσχεράνει την δυνατότητα της επιχείρησης για απαραίτητα έργα συντηρήσεων, επεκτάσεων και αντικαταστάσεων του δικτύου και εν τέλει για παροχή υψηλής και αξιόπιστης ποιότητας νερό στους καταναλωτές.

Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες την ένταξη στον Φιλόδημο ενός μεγάλου έργου 6.000.000 ευρώ για την αξιοποίηση των νερών της Ζωοδόχου Πηγής, που θα βελτιώσει την κατάσταση. Επίσης, πολλά μικρά έργα χρηματοδοτούνται από το 80%, όπως και η αποπληρωμή πολλών δανείων για σημαντικά και χρήσιμα έργα που έγιναν στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους ότι πρέπει να διασφαλίζεται η ποιότητα και η συνέπεια στην παροχή του νερού.

Επίσης ο Δήμαρχος Κοζάνης συμπλήρωσε σε άλλη σχετική ερώτηση που δέχτηκε για το ζήτημα:

Δεν υπάρχει καμιά προεκλογική δέσμευση, ποτέ και από κανέναν. Ούτε σε γραπτά κείμενα της κίνησης ούτε σε δηλώσεις. Αν υπάρχει κάτι περιμένω να το δω! Αλλά αν δείτε παραπάνω απαντώ συγκεκριμένα για το 80% και την τιμολόγηση του νερού.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Τι απάντησε ο Λ. Ιωαννίδης για το ακριβό νερό της Κοζάνης και το 80% στους λογαριασμούς;

  1. Την σκέφτηκε πολύ αυτή τη βλακεία? Από πού το φέρνουν το νερό? Η Θεσσαλονίκη πίνει από τον Αλιάκμονα, εμείς τον έχουμε μπροστά μας και ψάχνουν αλλού να βρουν νερό. Βρήκαν λεφτά να τρώνε τζάμπα τα πουλάκια μου

  2. Το νερό απο που έρχεται;Πληρώνουν και μεταφορικά γιατί αλλιώς δεν εξηγείται εκτός αν το νερό της Κοζάνης είναι από χρυσό. Δήμαρχε δξανασκεφτείτε το μήπως το 80% είναι λίγο δεν το κανείς 100% γιατί μπορεί να στερέψει η γεώτρηση και να χρειαστεί να το φέρουμε από Αυστραλία .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.