Αδιαπραγμάτευτη απαίτηση η σχολή Επιστημών Υγείας στην Πτολεμαΐδα – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Τη Δευτέρα 19/11/18 ο Υπ. Παιδείας κ Γαβρόγλου θα συναντήσει στη Θεσσαλονίκη τις Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Τα θέματα της συνάντησης όπως πληροφορούμαστε θα είναι καθαρά ακαδημαϊκά-θεσμικά. Η κατάθεση του νομοσχέδιου για τη συγχώνευση θα γίνει νόμος του κράτους με την ψήφιση του, περί τα τέλη Ιανουαρίου. Θέλουμε να πιστεύουμε και υποστηρίζουμε (ακόμα …) τη δημιουργία ενός αυτοδιοίκητου Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, που θα προέλθει από τη συγχώνευση των δυο Ιδρυμάτων.

Το νέο Πανεπιστήμιο θα στηρίζεται και θα στηρίζει όλες τις πόλεις της Περιφέρειας και θ’ ακουμπά αιτιολογημένα, αναλογικά και δίκαια σε κάθε μια πόλη ξεχωριστά. Τα μέλη των δυο συγκλήτων με επιστημονικά κριτήρια, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε πόλης, ψύχραιμα και νηφάλια να κατανείμουν και αποδώσουν ως ελάχιστο δικαιούμενο στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ τη ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Κυριολεκτικά το ελάχιστο μια και πρόκειται άμεσα για δυο (2) ομοειδή τμήματα (Μαιευτικής & Εργοθεραπείας) στα 25 τμήματα του νέου Πανεπιστήμιου.

Και πάλι ούτε αναλογικά, ούτε δίκαια θα είναι 2 από 25 τμήματα, ούτε φυσικά 3 στα τριάντα και πλέον στο άμεσο μέλλον. Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη [κοντά στην πρώτη και σε απόσταση από τις άλλες (απογραφή 2011: 1η πόλη 41.066- κατοίκους – 2η Πτολεμαΐδα 32142 κατ. – 3η 17686 κατ. – 4η 13387κατ. – 5η 13137 κατοίκους) και με κατακόρυφη αποβιομηχάνιση], δικαιούται περισσότερα από 2 τμήματα, από τα 25 με τα οποία θα ξεκινήσει το νέο Πανεπιστήμιο.

Ο χρόνος για την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και το 20ήμερο της διαβούλευσης, χαρακτηρίζεται ως χρόνος «πολεμικών συρράξεων» για όλους στην πόλη μας, εκτός κι αν κατοχυρωθεί η ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Δεν γίνεται λόγος για άλλο τμήμα που ούτε καν υπάρχει στην πρόταση ενοποίησης, αλλά ξεκάθαρα για τη σχολή.

Είμαστε εδώ ενωμένοι & ετοιμοπόλεμοι. Πανέτοιμοι από κάθε άποψη. Όσες φορές και όποτε χρειαστεί, αποφασισμένοι για σκληρούς ακόμα και ανορθόδοξους (αποχές ….) αγώνες, κάθε μορφής, κάθε διάρκειας! ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αδιαπραγμάτευτη απαίτηση η σχολή Επιστημών Υγείας στην Πτολεμαΐδα – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.