Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές» στα σχολεία της Κοζάνης



Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την προώθηση της πρόληψης αποβλήτων στα σχολεία, υλοποιεί στην Κοζάνη πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στα σχολεία με τίτλο «Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές” αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να προσεγγίσουν θέματα σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων και εν συνεχεία να συμμετάσχουν στην καθημερινότητά τους σε δράσεις πρόληψης αποβλήτων και γενικότερα σε δράσεις εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Γενικότερα, στόχος είναι η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών σχετικά με το καίριο ζήτημα της μείωσης των αποβλήτων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από 13 έως και 15 Νοεμβρίου και συμμετέχουν το Δημοτικό Σχολείο Χαρ. Μεγδάνη, το 5ο Δημοτικό Σχολείο , το Δημοτικό Σχολείο Χαρ. Μούκα, το 7ο Δημοτικό Σχολείο , το 9ο Δημοτικό Σχολείο , το 10ο Δημοτικό Σχολείο , το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το 18ο Δημοτικό Σχολείο, το 19ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γυμνάσιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.