Το ΚΚΕ Κοζάνης για τη συζήτηση στο Δ.Σ. Βοΐου για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη»



Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει τις κρυστάλλινες θέσεις του σε σχέση με το δράμα των μεταναστών και προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Πρόκειται να θύματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που «σαπίζει» και εγκληματεί γεννώντας οικονομικές κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας καθώς συμφωνούν με τις αποφάσεις της ΕΕ, με την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκιά που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι “χωμένη μέχρι τα μπούνια” σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ και έχει κάνει τη χώρα ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή που προκαλούν τη μαζική προσφυγιά και μετανάστευση.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι βρώμικες και συκοφαντικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σε βάρος του ΚΚΕ, μελών και στελεχών του, στην περιοχή του Βοίου από διάφορα φασιστοειδή. Τους ενοχλεί η ανάπτυξη της επιρροής και του κύρους του ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ γιατί πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των αγώνων ενάντια σε αυτούς που γεννούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία, το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το προσκυνούν.

Είναι ανάγκη να απομονωθούν όσες φωνές αξιοποιούν το προσφυγικό δράμα για να χύσουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο και να σπείρουν τον αντικομμουνισμό. Η περιοχή του Βοίου, ειδικά ο λαός της Νεάπολης, του Τσοτυλίου και ευρύτερα που ξέρει τι πάει να πει προσφυγιά πρέπει να απομονώσει τις ρατσιστικές φωνές.

Τόσο ο ελληνικός λαός και ο λαός της περιοχής του Βοίου, όσο και οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, ξέρουν ότι έχουν σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ και τις Οργανώσεις του, που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τις κυβερνήσεις τους, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Νεάπολης, τους μαζικούς φορείς της περιοχής του Βοίου (εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους πολιτιστικούς συλλόγους, 5μελή και 15 μελή των μαθητών), να καταδικάσουν τις ρατσιστικές φωνές, να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.