Ο 79oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά



Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον 79o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 9:00 πμ.

Για την περιοχή Κοζάνης ο διαγωνισμός, θα διεξαχθεί στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης (Μουσών και Ευτέρπης – πίσω από το S/M ΑΒ Βασιλόπουλος). Για την περιοχή της Εορδαίας ο διαγωνισμός, θα διεξαχθεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας (Κωνσταντινουπόλεως 2).

Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός, απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και έχει συνολική διάρκεια τρεις (3) ώρες.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών διαγωνισμών.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του

Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019).

Την ίδια ημέρα και ώρα, στα ίδια εξεταστικά κέντρα, το παράρτημα μας σε συνεργασία με το παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ διοργανώνει υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης τον 11ο μαθητικό μαθηματικό διαγωνισμό «Υπατία» για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Για τον διαγωνισμό αυτόν ισχύει ό,τι και για τον διαγωνισμό «Θαλής». Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό «Υπατία» θα κληθούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Καραθεοδωρή», ο οποίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τον διαγωνισμό «Ευκλείδης» της ΕΜΕ.

Οι μαθητές που θα διαγωνιστούν πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 8:45 π.μ. και να έχουν μαζί τους στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα.

Εκ Μέρους της Δ.Ε.

Η Πρόεδρος
Αντωνιάδου Μυροφόρα

Η Γραμματέας
Σταθοπούλου Νικολέτα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.