Ο δούρειος ίππος στην μάχη της Ελληνικής αποδήμησης – Γράφει ο Παντελής Καπλάνογλου

Σήμερα είπα να κάτσω και να γράψω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Καταρχήν θεωρώ πως όλα τα κτυπήματα είναι προμελετημένα με έναν βασικό στόχο , την εξαφάνιση της Ελλάδα και του Έλληνα από τον παγκόσμιο χάρτη.

Η έχθρα προς τον Έλληνα ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πίσω , αρκεί να κάνετε μία ιστορική αναδρομή και θα διαπιστώσετε πόσοι εχθροί της Ελλάδος προσπάθησαν να την καταστρέψουν πάμπολλες φορές. Όλες όμως είχαν ένα και μόνο αποτέλεσμα την ΝΙΚΗ και την τελική επιβίωση του Έλληνα.

Ο Σύγχρονός εχθρός του Έλληνα πλέον κατάλαβε πως το να μας καταστρέψουν δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση , έχοντας όλα αυτά τα παλαιότερα παραδείγματα αποφάσισε πλέον πως για να νικηθεί ο Έλληνας πρέπει να αποδομήσει συστηματικά όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία που κάνουν τον Έλληνα να υπάρχει, όπως είναι η αγνή αγάπη για την Πατρίδα, για τον Θεό, για την Οικογένεια και την ιστορία του. Δεν είναι τυχαίο πως όλα αυτά οι Έλληνες τα συμπεριλάβαμε μέσα στο σύνταγμα μας , την πίστη μας στον θεό, την προστασία της οικογένειας , την προάσπιση της πατρίδος μας.

Η Ελλάδα και ο Έλληνας κατάφεραν να συντηρήσουν τα παραπάνω, όλα αυτά τα χρόνια λόγο της τρομακτικής ομοιογένειας που έχουμε συντηρήσει, δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία χώρα που δεν έχει υποστεί πληθυσμιακές αλλοιώσεις στο DNA της, όπως πχ η Γαλλία. η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι βασικό , θεωρώ όλους τους ανθρώπους της ΓΗΣ ίσους, δεν θεωρώ πως κάποιος είναι ανώτερος από κάποιον άλλον, αγαπώ και σέβομαι όλους τους ανθρώπους από όποια χώρα και εάν προέρχονται, ότι χρώμα και να έχουν. Αγαπώ όμως περισσότερο την Ελλάδα , όπως ένα παιδί αγαπάει περισσότερο την μητέρα του σε σχέση με την γειτόνισά, τον αδελφό του σε σχέση με τον συμμαθητή του , τα παιδιά του σε σχέση με τα παιδιά του φίλου του. Μιλάμε για την αγνή αγάπη προς τους δικούς σου ανθρώπους , χωρίς αυτό να εκφράζει μίσος για κάποιος άλλον, δίνεις πολύ αγάπη σε όλους και σε κάποιους λίγο περισσότερο.

Αυτό το έχει αποδείξει ο Έλληνας με τις πράξεις του όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια που πάντα ήταν φιλόξενος λαός και πάντα έδινε ευκαιρίες σε οποιοδήποτε γύρω του, ποτέ όμως δεν ήταν βλάκας και όταν έβλεπε πως κάποιος πήγαινε να τον εκμεταλλευτεί έπαιρνε την ανάλογη αντιμετώπιση.

Δυστυχώς στην σημερινή εποχή ακόμα και αυτό που εμείς οι Έλληνες θεωρούμε αυτονόητο πρέπει να το διευκρινίζουμε, γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ρατσιστές , φασίστες, μισαλλόδοξοι και όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα που με ευκολία αποδίδουν όλες αυτές οι δυνάμεις που έχουν αναλάβει την αποδόμηση του Έλληνα εντός των συνόρων της Ελλάδα.

Με όλες αυτές τις σκέψεις μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως αυτή η αποδόμηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια , τα τελευταία όμως χρόνια βλέπουμε να τρέχουν με τρελούς ρυθμούς.

Όπως είπα παραπάνω ο Έλληνας θέσπισε αυτούς τους τρεις πυλώνες του Ελληνισμού μέσα στο σύνταγμα του και αναφέρομαι στην α. Πατρίδα, β. Θρησκεία, γ. Οικογένεια καθώς και την ιστορία μας, ας τα πάρουμε με την σειρά για να δούμε πως δουλεύουν οι εχθροί μας με την καταστροφή αυτών των βασικών συστατικών που συντηρεί τον Έλληνα.

α. Πατρίδα.

Πλέον τα τελευταία χρόνια εάν κάποιος αναφέρετε σε έννοιες όπως Πατρίδα, Έθνος, Σημαία κτλ χαρακτηρίζετε αμέσως ως Φασίστας, οι χαρακτηρισμοί αυτοί προέρχονται από ανθρώπους που μιλάνε Ελληνικά, “φαίνονται” σαν Έλληνες αλλά στην πραγματικότητα μισούν ότι είναι Ελληνικό και έχουν σαν σκοπό τους να το καταστρέψουν. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί , αναρχικοί, χωρίς βέβαια να εξαιρούνται οι άλλες πολιτικές κατευθύνσεις όπως η δεξιά , το κέντρο κτλ. Βλέπουμε πως τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου και αυτό συμβαίνει απλά για να μας μπερδεύουν. Ένας μέσος άνθρωπος θα σκεφτεί εφόσον τα ίδια λένε στην αριστερά, στο κέντρο, στην δεξιά τότε αυτό πρέπει να είναι το σωστό , γιατί πως μπορεί να μην είναι σωστό εφόσον άνθρωποι από τόσο “διαφορετικές” κατευθύνσεις έχουν την ίδια ακριβώς άποψη.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε σαν λαός, πρέπει να καταλάβουμε πως κανένας τους δεν είναι διαφορετικός, όλοι τους εξυπηρετούν τα ίδια αφεντικά και έχοντας αναλάβει συγκεκριμένη αποστολή έχουν διεισδύσει σε όλους τους πολιτικού φορείς για να μπορέσουν με ευκολία να πετύχουν αυτό που αναφέρω παραπάνω. Κάντε μία απλή σκέψη, η σημερινή δεξιά έχει όντως δεξιές αντιλήψεις; η αριστερά εκφράζει αριστερές πολιτικές ; το κέντρο είναι ισορροπημένο όπως υποτίθεται θα έπρεπε; όχι, εάν απλά δείτε τα πολιτικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών που μας κυβέρνησαν , δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί όλοι τους κυριολεκτικά εφάρμοσαν ακριβώς την ίδια πολιτική και μάλιστα ο ένας συνέχισε το έργο από εκεί που το άφησε ο άλλος.

Πως καταστρέφεις την έννοια της πατρίδας , εάν το δούμε από την θεωρητική άποψη την δαιμονοποιείς όπως είπα πριν, αγαπάς την πατρίδα σου, είσαι κάτι πολύ κακό ,είσαι φασίστας , ρατσιστής , μισαλλόδοξος, με σκοπό να μας κάνουν να πιστεύουμε , ίσως να έχουμε και τύψεις πως δεν πρέπει να νιώθουμε αυτή την αγάπη προς την πατρίδα μας και σιγά σιγά φοβούμενοι να την εκφράσουμε να εξαφανίζετε από μέσα μας και το χειρότερο να μην την μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας. Με αυτό τον ρυθμό θα μπορέσουν να εξαφανίσουν αυτή την φλόγα μέσα από τα στήθη του Έλληνα μέσα σε μερικές δεκαετίες.

Περνώντας στο πρακτικό μέρος, ο τρόπος για να καταστρέψεις την πατρίδα είναι να την αλλοιώσεις πληθυσμιακά, όπως έγραψα και παραπάνω η Ελλάδα είναι από της χώρες με την μεγαλύτερη ομοιογένεια της Ευρώπης , δηλαδή στην Ελλάδα κατοικούν σε συντριπτικό βαθμό Έλληνες αυτό καταφέρνει ακόμα και τους μετανάστες που ζούνε στην Ελλάδα να τους κάνουν να εγκλιματίζονται στην Ελληνική νοοτροπία και να αποκτούν Ελληνική συνείδηση. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα οπού μετανάστες είναι πολύ πιο φιλέλληνες από τους ίδιους τους Έλληνες. Και αυτή είναι η έννοια του Ελληνισμού , το φως της γνώσεις, η αγάπη για τους γύρο μας , ο διαμοιρασμός της Ελληνικής ψυχής με ανιδιοτέλεια.

Αυτό συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια γιατί η εισροή μεταναστών ήταν σε λογικά πλαίσια και προλάβαινε να την αφομοιώσει η Ελληνική κοινωνία , βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα ο εχθρός μας , πως τελικά ακόμα και οι μετανάστες στην Ελλάδα πολλές φορές γινόντουσαν πιο Έλληνες από τους Έλληνες αποφάσισαν πως ο ρυθμός εισροής μεταναστών θα πρέπει να γίνει τραγικά μεγαλύτερος και από περιοχές με τελείως διαφορετική παιδεία , τελείως διαφορετικά ήθη και έθιμα , έτσι φτάσαμε στο σήμερα να έχουν μετατρέψει την Ελλάδα μία απέραντη αποθήκη ψυχών από παράνομους μετανάστες.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του πολέμου κατά της Ελλάδος και γενικότερα της Ευρώπης είναι οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες γιατί χρησιμοποιούνται σαν πιόνια από το σύστημα χωρίς να νοιάζονταν για την επιβίωση τους , που πολλές φορές καταλήγει στον μαζικό θάνατο αυτών μέσα στην θάλασσα.

Ξέρω πως κάποιοι από εσάς θα σκεφτείτε , μα πως να μην τους δεχθούμε εφόσον στην χώρα τους γίνετε πόλεμος και τρέχουν για να γλιτώσουν. Θα πρέπει να καταλάβετε πως αυτήν την σκέψη σαν την έχουν εισάγει βιαίως όλα αυτά τα χρόνια οι εχθροί μας χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και τους πολιτικούς της Ελλάδος. Κάντε αυτή την απλή σκέψη , από που προέρχονται όλοι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες;; από κάποια χώρα που γίνετε πόλεμος και συνορεύει με την Ελλάδα; θα συμφωνούσα με αυτό εάν ο πόλεμος γινόταν στην Αλβανία , στην Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία δηλαδή στις χώρες που συνορεύουμε και έτρεχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν τα σύνορα μας για να σωθούν, για να σώσουν την ζωή τους από οποιοδήποτε προσπαθεί να τους την στερήσει. Σε αυτή την περίπτωση όμως ΔΕΝ συμβαίνει αυτό το μεγαλύτερο μέρος τον παράνομων μεταναστών προέρχονται από χώρες που δεν γίνονται πόλεμοι και ένα μικρό ποσοστό προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες που σίγουρα δεν συνορεύουν με την Ελλάδα αλλά κατά βάση με την Τουρκία.

Οπότε η λογική θα έλεγε πως ο Σύριος π.χ που κινδυνεύει και προσπαθεί να σώσει την ζωή του θα έπρεπε να περάσει απλά στην Τουρκία και εκεί η διεθνή κοινότητα να δημιουργήσει της ανάλογες υποδομές για την στήριξη τους, αντί αυτού όμως όλοι αυτοί οι μετανάστες πληρώνουν κάτι χιλιάδες ευρώ σε διακινητές για να τους φέρουν από την Τουρκία και να τους περάσουν στην Ελλάδα. Σε αυτό το σημεία γεννιέται μία πολύ απλή και λογική σκέψη που βρίσκουν αυτά τα χρήματα όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι μετανάστες;; τα $3000 και τα $5000 δολάρια που χρειάζονται τα είχαν όλοι αυτοί στις χώρες τους; το παιδάκι 5 χρονών , το 15 χρόνο και όλοι οι άλλοι εάν είχαν $5000 στην χώρα τους θα ήταν κυριολεκτικά ΑΡΧΟΝΤΕΣ. Οπότε μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε πως κάποιος άλλος πληρώνει αυτή την τρομακτική σε μέγεθος προώθηση πληθυσμιακών μαζών από τις κατά βάση μουσουλμανικές χώρες προς την Ελλάδα και κατά επέκταση προς την Ευρώπη.

Ποιος είναι ο σκοπός για αυτόν που πληρώνει αυτά τα χρήματα; ποιος έχει την δυνατότητα να το κάνει; πως το καταφέρνει ανάμεσα σε τόσες χώρες ; . Η απάντηση δίνετε μέσω των ΜΚΟ που κατάβαση κάνουν το βρώμικο έργο έναντι αδρών χρηματικών ανταμοιβών εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις δεν είναι τυχαίο πως όλες έχουν ακροαριστερές αντιλήψεις. Με “έναν σπάρο δύο τρυγόνια” όπως λέει και ο σοφός λαός μας , δηλαδή βγάζουν αυτά τα υπέρογκα χρήματα για τις τσέπες τους , αλλά αποκτούν μέσα στην Ελλάδα εν δυνάμει στρατιώτες για να εξυπηρετήσουν τις αρρωστημένες τους αντιλήψεις κατά των Ελλήνων. Όλα αυτά τα χρόνια η αυτοχαρακτηριζόμενη ακροαριστερά δεν μπορούσε να βρει αντίκρισμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία οπότε δεν είχε και ουσιώδη δύναμη , τώρα έχει βρει την ευκαιρία να αποκτήσει φανατικούς στρατιώτες για να την ενισχύσουν στον αγώνα της κατά της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο πως στις ελάχιστες συλλήψεις ακροαριστερών ατόμων μετά από επεισόδια το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλλοδαποί.

Δεν είναι τυχαίο πως στο τρομακτικό μεγαλύτερο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων γίνονται από αλλοδαπούς και μάλιστα από αυτούς που παράνομα βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα.

Ξέροντας πως ο σκοπός αυτών, είναι η αναρχία και ο εκφοβισμός του γηγενή πληθυσμού το καταφέρνουν με ευκολία εισάγοντας το μεγαλύτερο ποσοστό τους μέσω αυτών των παράνομων μεταναστών που με την εξαθλίωση που ζούνε συνδυαστικά με τον τρόπο ζωής τους στις χώρες από όπου προέρχονται είναι εύκολο να τους ελέγξουν, φανατίσουν και τελικά να δράσουν κατά του Ελληνικού πληθυσμού.

Βλέπετε κάποιες φορές αναφέρομε και γενικά στην Ευρώπη γιατί ο στόχος δεν είναι μόνο ο Έλληνας και η Ελλάδα, είναι ένα μεγαλύτερο σχέδιο για παγκόσμια αναρχία όπου πρώτα όμως πρέπει να υποταχθεί ο Έλληνας για να καταφέρουν να το πετύχουν. Γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία πάντα , μα πάντα ο Έλληνας έπαιζε καθοριστικό ρόλο στα μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον πλανήτη μας.

β. Θρησκεία.

Όπως ανέφερα και προηγούμενος όλοι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες κατά κανόνα προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες ο σκοπός που γίνετε αυτή η επιλογή είναι ξεκάθαρη, αρκεί να δούμε τον φανατισμό που έδειξαν οι μουσουλμάνοι του ISIS για την εξάλειψη όλων των υπόλοιπων ανθρώπων που υπήρχαν στις περιοχές που έδρασαν, τα φρικτά εγκλήματα που έκαναν , τους αποκεφαλισμούς , τις εκτελέσεις κτλ καθώς και ανασκοπώντας την παλαιότερη ιστορία των φανατικών μουσουλμάνων.

Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα σκεφτείτε , γιατί οι χριστιανοί δεν έκαναν εγκλήματα , εάν γυρίσουμε εκατοντάδες χρόνια πίσω ναι έκαναν, κατά βάση όμως οι καθολικοί με τις σταυροφορίες , όχι η ορθοδοξία που πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες , χωρίς να σημαίνει πως δεν έχουν γίνει και εγκλήματα από τους χριστιανούς , θα πάρουμε όμως και θα δούμε τις βασικές αρχές και διαφορές αυτών των θρησκειών. Ο Χριστός είπε αγάπα τον πλησίον σου , γύρνα το μάγουλο σου και από την άλλη πλευρά και η πρόσβαση στον παράδεισο αποκτάτε μόνο με αγάπη και συμπόνια , αντιθέτως η μουσουλμανική θρησκεία σου επιβάλει τον οφθαλμό αντί οφθαλμού και την θανάτωση, τον βιασμό και άλλα πολλά των αλλόθρησκων για την απόκτηση του εισιτηρίου προς τον παράδεισο με τις 70 παρθένες, βλέποντας αυτές τις δυο βασικές διαφορές στον τρόπο σκέψεις της κάθε θρησκείας, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιλέχτηκαν οι φανατική μουσουλμάνοι.

Να ξεκαθαρίσω πως τον άνθρωπο δεν τον κάνει μόνο η θρησκεία , σαφώς υπάρχουν πάρα πολλοί μουσουλμάνοι που είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι από οποιοδήποτε χριστιανό.

Αναφέρομε καθαρά στον τρόπο που γαλουχεί η κάθε θρησκεία τους ανθρώπους της και κατά πόσο τους κάνει επιρρεπείς στην βία και στον τρόπο σκέψης.

γ. Οικογένεια.

Όπως έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια γίνετε μεγάλος πόλεμος να αποδυναμωθεί η έννοια της οικογένειας , καταρχήν εξαθλιώνοντας τον Έλληνα οικονομικά ώστε να μην έχει την δυνατότητα να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη οικογένεια και πολλές φορές να μην κάνει καθόλου παιδιά. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με τις γεννήσεις , αυτό συντελεί τον αφανισμό των Ελλήνων.Κατά δεύτερων αλλοιώνουν την έννοια της οικογένειας που σημαίνει Πατέρας, Μητέρα, Παιδιά με την προώθηση των Ομοφυλόφιλων ζευγαριών και τα δικαιώματα που δίνουν σε αυτά να μπορούν να υιοθετούν παιδιά.

Ξεκαθαρίζω πως θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται σεξουαλικά όπως αυτοί επιθυμούν γιατί στην τελική δεν το επιλέξανε αυτοί έτσι νιώθουν. Αλλά με σεβασμό σε όλους τους υπόλοιπους και όχι στον τρομακτικό βιασμό της κοινωνία να αποδεχθεί πως αυτό είναι κάτι “φυσιολογικό” και έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα από εδώ και πέρα. Γιατί σκεφτείτε εάν έτσι ήταν το φυσιολογικό δεν θα υπήρχαμε σήμερα σαν ανθρώπινο είδος γιατί όπως όλοι ξέρουμε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν γιατί η φύση το έχει επιλέξει αυτό , κανένας άλλος.

Γιατί γίνετε αυτή η προώθηση μέσα στην Ελληνική κοινωνία ; (σαφώς και γενικότερα) , γιατί πολύ απλά εάν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι δεν θα τεκνοποιούσαμε , δεν θα δημιουργούσαμε νέους Έλληνες οπότε και θα εξαφανίζονταν πολύ εύκολα ο Έλληνας από προσώπου γης.

Η ιστορία μας

Ένας ακόμα στόχος όλων αυτών είναι να κάνει τον Έλληνα να ξεχάσει και να αποποιηθεί την ιστορία του, την ιστορία που είναι η κινητήριο δύναμης του Έλληνα , σεβόμενος τους αγώνες των προγόνων του νιώθει την υποχρέωση πως πρέπει να κάνει και αυτός το ίδιος για να μην τους προδώσει και πάει χαμένο όλο αυτό το αίμα που έδωσαν για την Ελλάδα.

Φτάσαμε στο σημείο σήμερα οι πολιτικοί μας , οι εχθροί της Ελλάδος δηλ. να ξεπουλάνε την ιστορία μας σε επιτήδειους ξεχνώντας πως αυτή η ιστορία είναι ποτισμένη με το αίμα των ΗΡΩΩΝ μας και περιμένουν από όλους εμάς απλά να το αποδεχθούμε, βλέπε το μεγαλύτερο παράδειγμα που προσπαθούνε να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας δύο “ανθρωπάκια” ο Τσίπρας και ο Κότζιας που πιστεύουν πως με το απλό μελάνη δύο υπογραφών θα ξεπλύνουν το αίμα τόσων ΗΡΩΩΝ που πολέμησαν για την Μακεδονία μας.

Καταλήγουμε λοιπόν πως βιάζοντας την Ελληνική κοινωνία τοποθετώντας έναν τόσο μεγάλο βαθμό αλλόθρησκων καταφέρνεις να την αλλοιώσεις θρησκευτικά, η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σαν κάτι φυσιολογικό , η δαιμονοποίηση της έννοιας Πατρίδα – Έθνος και το ξεπούλημα της ιστορίας μας δίνουν το δικαίωμα σε προδοτικές κυβερνήσεις όπως αυτές που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα να συζητάνε για αλλαγές του συντάγματος των Ελλήνων ώστε να αφαιρεθούν από αυτό η ορθοδοξία, η πατρίδα , η οικογένειας και η ιστορία μας.

Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας είναι, θα τους αφήσουμε να το πετύχουν ;;;;

Παντελής Καπλάνογλου
Ένας Ελεύθερος Έλληνας

5 σχόλια στο άρθρο “Ο δούρειος ίππος στην μάχη της Ελληνικής αποδήμησης – Γράφει ο Παντελής Καπλάνογλου

  1. Ωραίος Καπλάνογλου αλλά θα κατηγορηθείς στο τέλος για αυτά που γράφεις.. Αναφέρεις πολύ το «Ελληνες» και Ελληνισμός»…
    Μ’αυτους που μπλέξαμε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.