Γενική συνέλευση στην Κοζάνη για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:00μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για την οργάνωση και την συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη!!

Προετοιμάζουμε το γενικό απεργιακό ξεσηκωμό δυναμώνουμε το πλαίσιο πάλης, και τα αιτήματα που βάζουν, μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων στον κλάδο μας.

Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα, για υπογραφή Συλλογικών Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της σημερινής και των προηγουμένων κυβερνήσεων που εξασφαλίζει «γη και ύδωρ» στη μεγαλοεργοδοσία και βάζει θηλιά στο μεροκάματο, συνθλίβει τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι η επιτυχία της απεργίας μας στις 14 Νοέμβρη. Ο αγώνας μας μπορεί να δυσκολέψει την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική. Μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, πολεμάνε με κάθε τρόπο την απεργία που έχουμε αποφασίσει και προετοιμάζουμε. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει στην πράξη την απόφαση για απεργία, που έχουν πάρει δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Διεκδικούμε αποφασιστικά:
– Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.
– Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου–Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 €.
– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων «φιλοδωρήματα».
– Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.