Παρουσίαση του θεσμοθετημένου «Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας



Το Θεσμοθετημένο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης. Ο κ. Τσανακτσίδης ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Στέργιο Γκανάτσιο και τους Αντιπρυτάνεις κ. Στέργιο Μαρόπουλο και Νικόλαο Σαριαννίδη για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή κ. Μαρόπουλου στην ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης του Εργαστηρίου Ο κ. Μαρόπουλος αναφέρθηκε στο Θεσμοθετημένο «Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας» ένα από τα Θεσμοθετημένα του Ιδρύματος «προίκα», όπως είπε χαρακτηριστικά του Ιδρύματος, στη συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο καθώς τα Εργαστήρια θα αξιοποιήσουν τον σύγχρονο εξοπλισμό του Ιδρύματος για τις έρευνές τους και ευχήθηκε στα Μέλη καλή επιτυχία, αφοσίωση και δουλειά.

Ο κ. Τσανακτσίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Καθηγητή του Α.Π.Θ. του Τομέα Βιολογίας κ. Θωμά Σαββίδη, ο οποίος και τροποποίησε το πρόγραμμά του στο εξωτερικό για να παραβρεθεί στην παρουσίαση του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου, όπως επίσης και στην παρουσία του Επικ. Καθηγητή του Πανεπιστήμιου ΔΥΤ. Μακεδονίας κ. Μηνά Διοσυγένη.

Η παρουσίαση έγινε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος η Φοιτήτρια του Τμήματος κυρία Καραμητράκη Κωνσταντίνα παρουσίασε το λογότυπο που θα αποτελεί και την σφραγίδα του Εργαστηρίου, το θέμα του οποίου συμβολίζει το δένδρο της γνώσης και εμπνεύστηκε όπως είπε από τη «φύση» του Εργαστηρίου, κάνοντας και λογοπαίγνιο στην αγγλική γλώσσα, του Laboratory Environmental Technology – «L.E.T. the knowledge grown up», που αποτελεί και τη βάση του δένδρου. Στη συνέχεια οι Προϊστάμενοι τους Τομείς και τα Μέλη τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Εργαστηριακό τους Εξοπλισμό και στο Ερευνητικό τους Έργο:

Ο κ. Τσανακσίδης αναφέρθηκε στο Οργανόγραμμα του Εργαστηρίου που αποτελούν Τομείς- Εργαστήρια, και Συνεργαζόμενοι Φορείς, ΑΕΙ, και τα Ερευνητικά Κέντρα ΕΚΦΕ Δημόκριτος και Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας του ΚΤΕ το οποίο και παρουσίασε στη συνέχεια ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου κ. Παναγιώτης Γεωργανάκης. Ακολούθησε η παρουσίαση των Τομέων αρχής γενομένης του Τομέα Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων στον οποίο και Προΐσταται και του Τομέα Θερμοδυναμικής-Ηλεκτροχημικής Τεχνολογίας, με Προϊστάμενο τον Καθηγητή κ. Κυρατζή Νικόλαο.

Τους Τομείς τους παρουσίασαν οι Προϊστάμενοι και οι Υπεύθυνοι των Εργαστηρίων αντίστοιχα:
Τομέας Νανοτεχνολογίας: Προϊστάμενος ο κ. Αδάμος Στημονιάρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης,
Τομέας Περιβαλλοντικής Οικονομίας: Προϊσταμένη η κ. Χάϊδω Δριτσάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Τομέας Τεχνολογίας Υλικών: Προϊστάμενος ο κ. Κωνσταντίνος Βατάλης, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης

Οι Υπεύθυνες των Εργαστηρίων τα Εργαστήριά τους.
Τομέας Περιβαλλοντικής Οικονομίας –Εργαστήριο Υγείας και Περιβάλλοντος το Εργαστήριο παρουσίασε η κ. Βασιλική Νοτοπούλου
Τομέας Περιβαλλοντικής Οικονομίας –Εργαστήριο Πολιτισμός και Περιβάλλον το Εργαστήριο και τα Μέλη του παρουσίασε η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.

Ακολούθως οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων που παραβρέθηκαν παρουσίασαν τα Τμήματά τους:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Βιολογίας, ο κ. Θωμάς Σαββίδης, Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ο κ. Μηνάς Διοσυγκένης, Λέκτορας

Χαιρετισμό στα Μέλη του Εργαστηρίου για την έναρξη του Εργαστηρίου έστειλαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Φορέων:
Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Χημείας, ο κ. Α. Αγαπίου, Επίκουρος Καθηγητής
ΕΚEΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο κ. Φάββας Ευάγγελος, Κύριος Ερευνητής
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης η κ. Ελένη Ζαφειρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Χημείας, η κ. Ιωάννης Γεροθανάσης Καθηγητής

Η Παρουσίαση ολοκληρώθηκε με θερμές ευχές από τον κ.Τσανακτσίδη για καλή επιτυχία στο ερευνητικό έργο του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου
ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.