Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου ΚοζάνηςΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης.

Ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας, έκλεισε τη Β΄ τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, που με τόσες τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια από μεριάς των τοπικών παραγόντων της κυβέρνησης διαφημίστηκε η έναρξη λειτουργίας του, χωρίς τελικά κανένα σχεδιασμό για την ομαλή λειτουργία του.

Συγκεκριμένα το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ξεκίνησε με 31 παιδιά εκ των οποίων τα έξι στη Β΄ Γυμνασίου. Ένα μήνα τώρα συνεχίζει να έχει ελλείψεις εκπαιδευτικών. Τα κενά που αναδεικνύονται τόσο σε καθηγητές μαθημάτων γενικής κατεύθυνσης όσο και ειδικότητας είναι χαρακτηριστικά: Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία, Τεχνολογία καθώς και Χορού, Θεάτρου και Εικαστικών.

Είναι φυσικό αυτή η κατάσταση να έχει προκαλέσει την οργή των γονιών αφού τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο που φοιτούσαν πριν έχοντας κενά στα μαθήματα πάνω από ένα μήνα εκτός από τα προβλήματα, που προκαλούνται με αυτές τις ανατροπές στην ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, που δεν χωρά τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά των εργαζομένων – του λαού. Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι είναι παραμύθι το τέλος των μνημονίων θα σημάνει και βελτίωση στους όρους ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνησή ώστε:

Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της Β΄ τάξης όσο και συνολικά του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή δουλειά

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.