Το ΕΒΕ Κοζάνης για την 1η Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων



Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου έκλεισε τις πύλες της η 1η Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων Αυτών που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Κοζάνης από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018.

Την πρωτοβουλία της έκθεσης και του συνεδρίου είχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τόσο η έκθεση όσο και το συνέδριο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, επιστημόνων και επιχειρηματιών, από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, δίνοντας στη διοργάνωση διεθνή χαρακτήρα, ανεβάζοντας το επίπεδο και επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για καθιέρωσή της ως θεσμού παγκοσμίως.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της εταιρείας Χαραμή Α.Ε. και του Περιοδικού PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε., του Ομίλου ΟΤΕ, και του Προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ.

Την επιμέλεια της εκθεσιακής οργάνωσης και κατασκευής των περιπτέρων έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΙΚΤΥΟ, Μιχαήλ Μακαρίου.

Εξαιρετική Επιτυχία στην 1η Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων Αυτών

Με πάνω από 35 συμμετοχές με εκθέτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, η έκθεση έδωσε την ευκαιρία σε όσους την επισκέφθηκαν να γνωρίσουν από κοντά τις δυναμικές του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τα ξεχωριστά προϊόντα, να ενημερωθούν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και να θαυμάσουν τα επιχειρηματικά εγχειρήματα ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν κλάδο.

Παράλληλα με την έκθεση, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, διεξήχθη τριήμερο επιστημονικό συνέδριο 5 θεματικών ενοτήτων, με αξιόλογους εισηγητές και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στο θέμα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στη χρήση τους από τις επιστήμες της υγείας και της φαρμακευτικής, της κοσμετολογίας, την καλλιέργειά τους, τις τεχνολογίες επεξεργασίας τους, τις καινοτόμες εφαρμογές και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τον κλάδο.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις, με προσφορά εκλεκτών προϊόντων της περιοχής εμπλουτισμένα με αρωματικά φυτά από τοπικούς συλλόγους.

Εξαιρετική Επιτυχία στην 1η Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων Αυτών

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να διοργανώσει αυτή την έκθεση και το επιστημονικό συνέδριο, προσθέτοντας ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να καταστεί θεσμός αναδεικνύοντας την Δυτική Μακεδονία και την Ελλάδα ως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εξαιρετική Επιτυχία στην 1η Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων Αυτών

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης της έκθεσης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες εκθέτες και εισηγητές και τους χορηγούς, καθώς με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την προσφορά και τις ευγενικές χορηγίες τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης και του συνεδρίου.

Επίσης, ευχαριστούν όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.