Το ΚΚΕ Κοζάνης σχετικά με το πρόβλημα της εκπαίδευσης ανηλίκων μεταναστών στην Αιανή

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους γονείς ,στους μαθητές και γενικότερα στο λαό της Αιανής δίνοντας την τοποθέτησή του γενικότερα για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την εκπαίδευση ανηλίκων μεταναστόπουλων, που βρίσκονται για πέντε και πλέον μήνες στην Αιανή.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φεύγουν από τις πατρίδες τους με δικιά τους υπαιτιότητα αλλά τους διώχνει η ανεργία , η φτώχια και ο πόλεμος. Σε όλες τις περιπτώσεις υπεύθυνοι είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους, που ενδιαφέρονται μόνο για να κερδίζουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι των χωρών τους. Δηλαδή για τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να αιματοκυλούν, να φτωχαίνουν και να ξεριζώνουν τους λαούς. Όσο οι ανταγωνισμοί μεταξύ αυτών των δυνάμεων μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολα είναι για τους λαούς δηλαδή φτώχια και πολέμοι.

Γι’ αυτό χρειάζεται να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να φύγει τώρα το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που ενθαρρύνει την τούρκικη επιθετικότητα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που εκτός από το να κάνουν και άλλους πρόσφυγες εγκυμονούν και γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Υπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, στηρίζει ενεργά αυτούς τους σχεδιασμούς δίνοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας στους φονιάδες των λαών στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά από τα χρήματα του δικού μας μόχθου (δίνει το 2% του ΑΕΠ της χώρας για ΝΑΤΟΪΚΕΣ δαπάνες).

Επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες και γιατί στήριξε τις αποφάσεις της ΕΕ, που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών. Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε και για το ζήτημα της προστασίας (από σωματεμπορία κλπ) και της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Επιτρέπει να έχουν την ευθύνη διάφορες ΜΚΟ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ΚΚΕ παλεύει να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες , επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την κατάθεση των εγγράφων για έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.

Ωστόσο, για όσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν στη χώρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πεταχτούν στον καιάδα, αλλά να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης υπό την ευθύνη του κράτους.

Απαιτείται να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων σε σχέση με τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Να παλέψουμε για την ουσιαστική στήριξή τους, όπως και των Ελληνόπουλων, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.

Να απομονωθούν φωνές που θεωρούν υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ στην πραγματικότητα τα προβλήματα τα δημιουργούν το σύστημα της εκμετάλλευσης που στήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι γονείς, οι μαθητές – ο λαός της Αιανής μέσα από τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία τους, το γυναικείο σύλλογο, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:

–Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες , επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την κατάθεση των εγγράφων για έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν
–Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)
— Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών, στα σχολεία – κατά βάση – τις απογευματινές ώρες.
— Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
— Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το ΚΚΕ Κοζάνης σχετικά με το πρόβλημα της εκπαίδευσης ανηλίκων μεταναστών στην Αιανή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.