Εκδήλωση στην Κοζάνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη ημέρα για το μέλλον των δύο χωρών



Το vetonews.gr, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη ημέρα για το μέλλον των δύο χωρών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές, αξιόλογοι επιστήμονες αναγνωρισμένοι στο αντικειμενό τους απο την διεθνή επιστημονική κοινότητα και έγκριτοι επαγγελματίες με εξειδικευμένη γνώση των Βαλκανίων.

Θα μιλήσουν οι:
– Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ
– Ιωάννης Αρμακόλας Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και υπεύθυνος του ΕΛΙΑΜΕΠ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη
– Σταύρος Τζίμας Δημοσιογράφος Συγγραφέας, διευθυντής στο γραφείο Βόρειας Ελλάδας της εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του vetonews.gr Σπύρος Κουταβάς

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων 4 μηνών και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των πολιτών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ αλλά και το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.

Επίσης, «Η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι το θέμα που συζητείται και αναλύεται με ενδιαφέρον σε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα που «θεραπεύουν» αντικείμενα γύρω από τις Διεθνείς σχέσεις, θέματα Γεωστρατηγικής πολιτικής και ανάλυσης συστημάτων διεθνών σχέσεων.

Οι προσκεκλημένοι επιστήμονες Νίκος Μαραντζίδης και Ιωάννης Αρμακόλας εξαιτίας του αντικειμένου που «θεραπεύουν» στα πανεπιστήμιά τους, έχουν γνώση της Βαλκανικής ιστορίας, της πολιτικής και ζητημάτων που άπτονται των διεθνών σχέσεων. Επίσης διαθέτουν σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό έργο.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας είναι ο περισσότερο γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, από τις δημοσιογραφικές του έρευνες και συνεντεύξεις που έχει κάνει με τους Ιστορικούς ηγέτες, πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς των παραπάνω χωρών της Βαλκανικής.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκδήλωση στην Κοζάνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη ημέρα για το μέλλον των δύο χωρών

  1. Να γιατί μιλάμε για καθαρή προδοσία – Ελβετός Ιστορικός: “Αν υπάρχει μία βόρεια Μακεδονία, θα πρέπει να ενωθεί με τη Νότια”!
    Ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά.
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δημοσκόπηση: Κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της ΠΓΔΜ, τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Το 71,5% των ερωτηθέντων στην έρευνα δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία», ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία.
    Κύριοι πανεπιστημιακοί ¨φωστήρες¨ δεν έχετε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε κάτι που δεν σας ανήκει. Το όνομα και η Ιστορία της Μακεδονίας και οποιασδήποτε άλλης περιοχής της Ελλάδας δεν παζαρεύεται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.