Πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής παρουσία φορέων για τη μετεγκατάσταση του χωριού – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 2018 η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής με θέμα τις εξελίξεις που αφορούν στην μετεγκατάσταση του χωριού. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετών πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής. Από τις τοποθετήσεις το φορέων δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με τους κατοίκους της Ακρινής. 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως πρέπει να προσεγγίσουμε στα προβλήματα της ΔΕΗ και στο πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Δήλωσε πως πρέπει να γίνει ένα σχέδιο μετεγκατάστασης που να ξεκαθαρίζει την αναγκαστική απαλλοτρίωση και ποιος θα βάλει τα λεφτά.  

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης δήλωσε αποφασισμένος στο να κάνει ο Δήμος Κοζάνης το επόμενο βήμα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Έκανε λόγο για εμπαιγμό της ΔΕΗ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τους κατοίκους να κινητοποιηθούν δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να πάμε συνολικά, οργανωμένα και όλοι μαζί, χωρίς να έχουμε διάθεση να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Οφείλουμε να τους ταράξουμε στην περιβαλλοντολογική νομιμότητα, ακόμα πιο συνειδητά και οργανωμένα». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Ντζιμάνης ανέφερε πως με συντονισμένη προσπάθεια μπορεί να κερδηθεί και η μάχη αυτή. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μ. Δημητριάδης έκανε λόγο για τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σχετικά με τη ΔΕΗ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, οι οποίες ήταν να διασωθεί η ΔΕΗ, να παραμείνει Δημόσια και εύρωστη οικονομικά. Επίσης για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής ανέφερε πως η ΔΕΗ δεν συμφωνεί στο αρχικό σχέδιο χωρίς να θέλει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί δημιουργώντας πρόβλημα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θ. Μουμουλίδης δεσμεύτηκε για τις εκτάσεις που διεκδικεί η ΔΕΗ λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν από τη ΔΕΗ αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης της Ακρινής. Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η λύση για την Ακρινή θα δοθεί από την Κυβέρνηση.

Στο τέλος της λαϊκής συνέλευσης οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να δοθεί λύση στο χρόνιο αίτημά τους.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR από τη λαϊκή συνέλευση της Ακρινής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.